Koje pasmine pasa su najskuplje za njegu: vrijeme je da saznate

Svi psi, bez iznimke, trebaju kvalitetnu njegu. To uključuje dobru hranu, medicinsku njegu i kupnju raznih dodataka, a za neke ljubimce i njegu.

Iznosi koje brižni vlasnici mjesečno izdvajaju za svoje ljubimce su, blago rečeno, iznenađujući. Ali ima vlasnika koji moraju “odvojiti” još više – saznajmo kakve kućne ljubimce drže.

Mali hrt

Whippet, također poznat kao mali engleski hrt, na vrhu je popisa najskupljih pasa za posjedovanje. Prosječni životni vijek psa je 14 godina, a netko procjenjuje da vlasnici Whippeta za to vrijeme potroše oko 80 tisuća dolara.

Činjenica je da je pasmina whippet prilično krhka i ovi psi često lome šape, a prijelomi zacjeljuju jako dugo. Stoga će najveći dio troškova biti na veterinarskom liječenju i održavanju zdravlja psa.

Mali hrt
Fotografija: Pixabay

Osim toga, troškovi uključuju dotjerivanje, hranjenje i sudjelovanje na izložbama. I ne zaboravite da morate zadovoljiti lovački instinkt psa, za što također morate platiti.

Baset

Basset je pasmina pasa koju su nekada jako voljeli engleski aristokrati. Posebno su bili vrijedni za lovce, jer su ovi psi oduvijek bili poznati po izuzetnom njuhu i sposobnosti otkrivanja plijena na udaljenosti od nekoliko desetaka kilometara.

Od tada se izgled ovih pasa malo promijenio i počeli su zahtijevati posebnu njegu. Njihovi nabori, kratke krive noge i izdužena kralježnica zahtijevaju puno strpljenja i korištenje posebnih proizvoda za njegu.

Osim sklonosti alergijama, kožnim bolestima i srčanim problemima, baseti imaju još jedan problem – sklonost pretilosti. Zbog viška kilograma pas razvija probleme sa zglobovima i kralježnicom, koje mora liječiti veterinar, što naravno košta puno novca.

Ukratko: tijekom cijelog života psa (u prosjeku 12 godina), vlasnik baseta bit će prisiljen potrošiti na njega oko 70 tisuća dolara.

Bigl

Beagleovi su u pravilu dobrog zdravlja, ali njihovo održavanje predstavlja drugu vrstu poteškoća. Beagleovi su vrlo tvrdoglavi i teški za treniranje psi, pa ćete prije svega morati potrošiti novac na usluge profesionalnog trenera kako biste obuzdali buntovnu prirodu i psa učinili poslušnim.

Beagleovi najčešće ne završe u veterinarskim klinikama ne zbog bolesti, već zbog svoje znatiželje – mogu toliko pažljivo proučavati razne nejestive predmete da ne primjećuju kako ih gutaju.

Osim toga, ne zaboravite na destruktivnu moć ovih pasa: žvakane stvari će najvjerojatnije zahtijevati zamjenu, a to će utjecati i na vaš novčanik.

Uzimajući u obzir prosječni životni vijek beaglea (12-15 godina), ukupni trošak njegovog održavanja iznosi oko 30 tisuća dolara.

Ranije smo podijelili popis pasmina pasa koji jednostavno vole zimu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki