Cannelloni se ne pune samo mljevenim mesom. Isprobajte ih s drugim nadjevom od srdela.
od strane Dine Nikolaou
Spremno za 13:30′
Materijali
2 velike zrele rajčice, oguljene, naribane
1 šalica tople vode
400 g kaneloni
2-3 žličice. juha galette (prezle)
Za nadjev
1.200 gr. sardine, filetirane, grubo nasjeckane
3 mlada luka, sitno nasjeckana
4 češnja češnjaka, vrlo sitno nasjeckana
2 žličice juhe od pinjola
2 velike zrele rajčice, oguljene, nasjeckane
2 žličice juha od crnog ribiza
½ šalice svježeg lišća metvice, nasjeckanog
½ šalice nasjeckanog lišća peršina
2 žličice žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol, svježe mljeveni papar
Postupak
Za nadjev: U velikoj tavi koja se ne lijepi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i pirjajte mladi luk 3-4 minute dok ne uvene. Dodajte češnjak, pirjajte još pola minute dok ne pusti aromu te dodajte pinjole, nasjeckane rajčice, grožđice, sol i papar.
Pustite da zakipi, smanjite vatru (od srednje do niske) i kuhajte 5 minuta. Maknite tavu s vatre, dodajte začinsko bilje i sardine i dobro promiješajte.
Zagrijte pećnicu na 180°C, na otporima. U zdjeli pomiješajte naribane rajčice s vrućom vodom. Žlicom rasporedite pola smjese u dublji pleh i protresite da ide svuda.
Nadjevom punite kanelone i slažite ih u pleh, jedan do drugog. Pospite preostalom rajčicom i pospite galetom. Pecite u pećnici oko 1 sat dok kaneloni ne omekšaju i poslužite ih vruće.
časopis za masline.gr