Kakvi su zanimljivi zapisi povezani s ljutim papričicama: iznenadit ćete se

Ljuta kuhinja je vrlo popularna i tražena u svijetu, pa se uz ljute papričice vežu brojni rekordi.

Ne znaju svi da postoje vrste ovog proizvoda koje se ne usuđuju svi isprobati.

Koji se zanimljivi rekordi vežu uz ljute papričice?

Najakutnije

Ne znaju svi da su proizvođači paprike stalno radili na poboljšanju kvaliteta povrća, pokušavajući mu dati još više pikantnosti.

Tijekom godina uzgojene su mnoge sorte koje zadivljuju svojom pikantnošću. Međutim, oni nisu dorasli Carolini Reaper.

papar
Fotografija: © Belnovosti

Na Scovilleovoj ljestvici papar postiže više od milijun i pol jedinica. To je bio razlog da uđe na stranice Guinnessove knjige rekorda.

U pravilu, ova sorta paprike nije namijenjena za kulinarske svrhe – koristi se za proizvodnju sredstava za samoobranu i koristi se u znanosti. Međutim, prije nekoliko godina, u sklopu posebnog natjecanja, jedan je smion konzumirao jednu papriku.

Nekoliko dana kasnije morao je kod liječnika zbog jakih glavobolja.

Stopa potrošnje

Postoji nevjerojatno postignuće iz Guinnessove knjige rekorda povezano s Carolinom Reaper. Amerikanac je uspio pojesti tri paprike Carolina Reaper za manje od 9 sekundi.

Sam čovjek tvrdi da je izumio posebnu tehniku ​​korištenja ljutih papričica, zahvaljujući kojoj mu proizvod ne uzrokuje značajnu nelagodu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki