Što trebaju stariji psi: stručnjaci nas podsjećaju na najvažnije stvari

Starijim psima više nije potrebno toliko vremena za igru ​​i vježbanje. Više vole odmjeren život, ali ne zahtijevaju ništa manje pažnje.

Nekoliko korisnih savjeta može starost vašeg ljubimca učiniti ugodnijom i sretnijom, a vlasnika poštedjeti nepotrebne gnjavaže.

Pažnja

Ovo je najvažnija stvar koja treba psu koji stari. Osim što će pas postati manje aktivan i pojavit će se sijeda dlaka, pogoršat će se stanje zubi i desni, a mogu se pojaviti i problemi sa zglobovima, očima i probavom.

Redovite šetnje

Ali to ne znači da svog psa smijete rjeđe izvoditi van ili ignorirati njegove potrebe. Morate pokušati zadržati svog ljubimca aktivnim, možda promijeniti rutu, kupiti odjeću i biti oprezni u šetnji po lošem vremenu.

Pas
Fotografija: © Belnovosti

Inspekcije

Posjete veterinaru treba planirati, a ne povremeno. Ne zaboravite na potrebu redovitih cijepljenja, tretmana protiv parazita i drugih postupaka.

Strpljenje

Kao i kod ljudi, psi s godinama mogu promijeniti karakter i raspoloženje, kronične bolesti se pogoršati ili se pojaviti nove, a životinje mogu postati zahtjevnije.

Vlasnik u takvoj situaciji može biti samo strpljiv.

Prethodno smo vam rekli što treba učiniti kako se mačka i pas koji žive pod istim krovom ne bi svađali.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki