Stavite ovo, izvadite ono: neke mogućnosti za (ukusnu) zamjenu visokokaloričnu hranu

Zbog brzog tempa života i obaveza, većina nas ne pridaje dovoljno pažnje izboru hrane.

Stoga se okrećemo brzoj hrani i drugim opcijama obroka ne ističući njihovu hranjivu vrijednost. Pogledajmo sada neke od uobičajenih izbora hrane u usporedbi s nekom hranom bogatijom hranjivim tvarima. Pravilan odabir obroka može nas udaljiti od nepotrebnih kalorija i približiti svim tim vrijednim nutrijentima koji su potrebni našem tijelu.

Burger vs Salata od tjestenine s umakom od jogurta

Kalorije za burger počinju od 260, za jednostavnu verziju s lepinjom,

hamburgera, kečapa i salate, a mogu doseći i do 450 kalorija ako

to je dupla pljeskavica (postotak masnoće od 8% do 28%). Nasuprot tome, porcija salate od tjestenine s umakom od jogurta ima 166 kalorija i zasitna je opcija.

Svinjski odrezak vs riblji bubreg

Porcija prsa ima 288 kalorija, dok porcija svinjskog odreska ima 450. Njihova zasićena masnoća je 2,4 grama. za prsa i 8,6 g. za

odrezak.

Baklava vs jogurt s medom

Na 100 gr. baklava dostiže 386 kalorija, dok vrijednost šećera odgovara 34 g. a ukupne masti u 20 g. Na 100 gr. nemasni jogurt s medom doseže 150 kalorija, 2 g. masti i 8 gr. bjelančevine, dok unosimo i kalcij. Njihove su razlike ogromne, a jogurt s medom je hranjiv izbor. U slučaju hipoglikemije, odaberite ispravno.

Pizza vs pileći suvlaki

Uobičajena verzija pizze sa sirom, rajčicom, šunkom, slaninom, paprikom, lukom,

masline, gljive daje 581 kalorija/2 kom (sa rahlim tijestom) i sadrži 11,2 g. zasićene masti. Dva ražnjića od pilećih prsa sadrže oko 280 kalorija. Pizza sadrži poprilično masnoća i to zasićenih masnoća, dok je piletina svakako hranjiviji izbor.

Cezar salata vs salata od tune

Cezar salata dostiže 620 kalorija, dok salata od tune ima

250. Koju god salatu odabrali ona je bogata nutrijentima, ali

imaju veliku razliku u kalorijama.

Carbonara vs Pileća prsa s rižom i jogurtom

Carbonara sadrži oko 750 kalorija i bogata je mastima. Nasuprot tome, piletina s rižom i jogurtom donosi oko 550 kalorija i zdravija je opcija.

Pomfrit vs pire krumpir

100 gr. Prženi krumpirići sadrže 292 kalorije, dok 100 gr. pire

krumpir 103 kalorije. Pomfrit je također bogat zasićenim masnoćama, takozvanim “lošim masnoćama”, zbog čega biramo pire krumpir ili kuhani krumpir.

Pita sa girosom od svega naspram Kalamaki piletine i pite

Okrugla pita svega ima 800 kalorija, 47 g. masti i 17 gr. zasićenih masnoća, dok pileća slamka s pitom donosi 280 kalorija, 13 g. masti i 3 gr. zasićene masti.

Torta od čokolade i vanilije vs žitna pločica

Jedna kriška kolača daje 250 kalorija i bogata je mastima zbog maslaca koji sadrži. Nasuprot tome, jedna žitna pločica sadrži 90 kalorija i

mnogo je zdraviji izbor, jer sadrži vlakna, sastoji se od proizvoda od cjelovitih žitarica i ima malo masti.

Bougatsa vs Palačinke sa zobi

Thessaloniki Bougatsa s vrhnjem i šećerom u prahu sadrži 398 kalorija i 15 g. mast. Palačinke od zobenih pahuljica sadrže 50 kalorija po porciji i 3 grama. mast.

Naravno, možete uživati ​​u svim namirnicama, jer uravnotežena prehrana treba sadržavati sve umjereno.

oblik.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki