Higijeničar otkrio “najprljavije” tajne hotelskih soba: “Peramo ih jednom godišnje”

Od hotelskih higijeničara obično se očekuje da očiste 15 do 20 soba tijekom svoje osmosatne smjene, tako da im jednostavan izračun daje u najboljem slučaju samo 20-30 minuta po sobi.

10 pogrešaka u vezi s osobnom higijenom koje ljudi čine svaki dan

Za to vrijeme čiste sobu, namještaju krevete, mijenjaju posteljinu i ručnike, iznose smeće i još mnogo toga. Uz toliko posla i tako malo vremena, mnogo toga se može figurativno (i doslovno) pomesti pod tepih.

Bivša hotelska spremačica Tara Richardson istaknula je nekoliko stvari u većini hotelskih soba za koje je najmanje vjerojatno da će biti pravilno očišćene tijekom redovnog posjeta sobi. Ako ste ih skloni koristiti, nakon ovog teksta dobro ćete razmisliti.

Aparat za kavu

“Aparati za kavu obično se čiste samo površno (brzinskim prskanjem i brisanjem) jer je većina hotela više zabrinuta za izgled i brzinu nego za stvarnu čistoću”, kaže Richardson.

Američki znanstvenici upozoravaju: Ovi proizvodi koji se koriste za higijenu mogu izazvati rak

„Aparati za kavu rijetko se temeljito čiste, što znači da je unutra puno bakterija, a ponekad i plijesni zbog ustajale vode i nepravilnog čišćenja.

Posude za led

Možda ste pomislili da bi posuda za led trebala biti dovoljno čista ako se koristi s plastičnom vrećicom. Prema Tari, samo zato što upotrijebite vrećicu i bacite je ne znači da to rade svi.

“Osobno sam vidjela kante za led koje se koriste kao zdjelice za pse, kante za povraćanje itd., a kante su općenito samo lagano očišćene”, kaže ona.

“Brzo polijevanje vodom ili ledom, zatim samo brzo brisanje prašine i možda prskanje bilo kojim sredstvom za čišćenje koje hotelsko osoblje ponudi.”

Deke i popluni

To može biti teško izbjeći, posebno tijekom zimske sezone, ali Richardson upozorava da se u većini hotela deke i jorgani peru i mijenjaju vrlo rijetko.

“Tamo gdje sam radila, osim ako nije bilo vidljive mrlje, deke, popluni i prekrivači samo su jednom godišnje prolazili kroz perilicu rublja./ zdrav.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki