Salata od tjestenine sa slanutkom i mentom

Hladna salata od tjestenine obično se razvije u glavno jelo. U ovom slučaju kombiniramo ga s kuhanim slanutkom, hladnim rajčicama i aromatičnom metvicom. Dobro ga ohladite u hladnjaku i uživajte uz čašu aromatičnog bijelog vina.

Spremno za 1:55

autora Iliasa Mamalakisa

Materijali

250 g ljuska od tjestenine

1 čaša kuhanog slanutka

1 šalica nasjeckane metvice

150 g sir ementalac narezan na kockice

100 g sušene rajčice, nasjeckane

Za preljev

1 kavena šalica maslinovog ulja

2 žličice juha od senfa

1 žličica žlica meda

sok od ½ limuna

1 žličica juha od vinskog octa

malo soli

Postupak

U velikom loncu s puno slane vode kuhajte školjke oko 8 minuta. Procijedite ih u cjedilo i isperite s puno vode.

Kad se ohlade, stavite ih u veću zdjelu za salatu, dodajte kuhani slanutak, Mendel kockice, nasjeckane sušene rajčice i nasjeckanu metvicu. Dobro promiješajte, prekrijte zdjelu sa salatom folijom i ohladite u hladnjaku.

Pripremite preljev: u blender uspite maslinovo ulje, senf, med, limunov sok i ocat.

Smjesu dobro umutiti, izvaditi salatu iz hladnjaka, posoliti je i promiješati. Prelijte preljevom, ponovno promiješajte i poslužite salatu na stol.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki