Kada upoznate ova svojstva folije za zdravlje, uvijek ćete je koristiti!

Aluminijska folija nije samo nezamjenjiv pomoćnik kuhara i domaćica. Također, ovaj materijal se može koristiti u medicinske svrhe.

Bez kozmetike i korekcija se pomlađujemo, samo se moramo odreći ovog VIDEA

Primjerice, folija dokazano pomaže kod bolova u leđima, vratu, nogama, zglobovima i mišićima, djeluje na upalne procese u tijelu, smanjuje postoperativne ožiljke, pa čak i liječi opekline.

Kako koristiti foliju

Folija protiv bolova u mišićima i zglobovima

Ovaj lijek pomoći će u ublažavanju bolova u vratu, leđima, rukama, nogama i zglobovima. Osim toga, folija se može koristiti za liječenje išijasa, reumatoidnog artritisa i gihta.

Način primjene:

Bolno mjesto omotajte folijom i zavijte. Ostavite za noć. Ovaj postupak treba ponavljati 10-12 dana. Zatim biste trebali napraviti pauzu od 1-2 tjedna. Ako bol nije potpuno nestala, ponovite tretman.

Pet ljudi umrlo je nakon konzumiranja našeg omiljenog proizvoda VIDEO

Liječenje gripe i prehlade

Aluminijska folija izvrsno je sredstvo u borbi protiv infekcija. Ako želite izbjeći uzimanje antibiotika, ovo je ono što vam treba.

Način primjene:

Omotajte noge s 5-7 slojeva folije, ali između njih morate staviti listove papira ili prirodne tkanine, poput pamuka. Ostavite foliju sat vremena, a zatim je uklonite. Nakon dva sata ponovite postupak s novom folijom. Opet za sat vremena. I opet, ponovite postupak nakon dva sata. Potrebno je napraviti takve obloge u roku od 7 dana.

Za opekline

Aluminijska folija može ublažiti bol od opeklina.

Način primjene:

Držite zahvaćeno područje pod hladnom tekućom vodom nekoliko minuta. Ako nema rane, obrišite opeklinu čistom, mekom krpom. Ako je koža slomljena, obrišite ranu sterilnom gazom. Pokrijte oboljelo mjesto sterilnom gazom i na vrh stavite nekoliko slojeva aluminijske folije. Ako nema rane, folija se može odmah staviti preko opekline. Zatim zategnite cijeli zavoj. Nemojte ga uklanjati dok bol ne prestane.

Ublažavanje fantomske boli nakon amputacije ekstremiteta

Istraživanja su pokazala da se aluminijska folija može koristiti za smanjenje fantomske boli koja se javlja nakon amputacije ekstremiteta.

Način primjene:

Amputirani ekstremitet potrebno je omotati aluminijskom folijom i fiksirati foliju zavojem. Zavoj se može ukloniti nakon što bol postupno nestane.

Liječenje nesanice i umora

Korištenje aluminijske folije toplo preporučuju kozmetičari i vizažisti diljem svijeta, jer ovaj materijal pomaže osvježiti i oživjeti lice nakon neprospavane noći.

Smokve pomažu trudnicama i osobama s hipertenzijom

Kako koristiti:

Stavite nekoliko traka aluminijske folije u zamrzivač na nekoliko sati. Smrznute trakice pričvrstite na one dijelove lica koji trebaju osvježenje – obraze ili kapke. Ostavite foliju nekoliko minuta dok ne osjetite opuštanje mišića lica. Kada uklonite trakice, vidjet ćete da su nestali znakovi nesanice, umora i stresa.

Koju zemlju koristiti?

Obje strane aluminijske folije koriste se u različite svrhe. Na primjer, za zagrijavanje i održavanje topline, sjajna strana se stavlja izravno na kožu. A za zaštitu od hlađenja i topline koristite mat stranu./zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki