Klima uređaj u dječjoj sobi: Na što obratiti pozornost?

Ljeto je već tu i toplinski valovi se približavaju. Ako ste roditelj onda ćete se zapitati trebate li ugraditi klima uređaj u dječju sobu. Nemojte se živcirati. Imamo odgovor i rješenja za vas.

Kako je zimi potrebna toplina u kući s djecom, tako je i ljeti potrebna hladnoća. Održavanje stalne temperature u vašem domu važno je za udobnost svih, a posebno za djecu. S obzirom na to da se približavaju vrućine ovog ljeta i vaša razmišljanja je li dobar izbor ugraditi klimu iu dječju sobu, mi smo tu da vam pomognemo.

Stvaranje hladne oaze kod kuće usred ljeta sada je neophodno. Stoga je odgovor treba li staviti klimu u dječju sobu ili ne je jednostavan. Očito je potrebno. Samo se mora učiniti pravim koracima. Idemo ih vidjeti.

Odaberite pravi klima uređaj

Prije svega… idealna klima. Budući da sve počinje s pravim uređajem, njegovom ispravnom odabiru treba posvetiti posebnu pozornost. Ono što tražite je zidni klima uređaj. Ako iz nekog razloga vaše vlastite potrebe zahtijevaju korištenje prijenosnog klima uređaja, onda ćete očito krenuti u tom smjeru. Najvažnija značajka na koju morate obratiti pozornost je odabir pravog BTU/h. Ako ne znate mnogo, ne brinite.

Recimo vam da kada govorimo o BTU mislimo na snagu klima uređaja ili na drugi način njihovu nazivnu učinkovitost. Jednostavnim riječima, to je mjerna jedinica koja nam pomaže odrediti koliko učinkovito i brzo klima uređaj može postići idealnu temperaturu.

Ali kako odabrati idealne BTU-ove? Samo pročitajte vodič u nastavku. Za početak izmjerite kvadraturu dječje sobe. Što je soba veća, to će vam trebati više BTU-a. Na primjer, za prostor do 18 m² idealan izbor je 9 000 BTU, dok za nekoga od 40 m² ili više trebate ići do 24 000 BTU. Za prostor od 18 m² do 25 m² idealan je klima uređaj od 12.000 BTU. Za prostoriju od 25m² do 40m² stručnjaci preporučuju 18.000 BTU, dok će za onu preko 40m² trebati klima uređaj od 24.000 BTU.

Na kraju, nakon pronalaska pravih BTU-ova za potrebe dječje sobe, razmislite o energetskoj klasi vašeg uređaja. Energetska učinkovitost hlađenja varira u specifičnoj klimi od D do A+++, pri čemu je potonji najučinkovitiji i najekonomičniji. Stoga, što ste bliže A+++, to ćete imati manju potrošnju energije. Manja potrošnja znači manje troškove energije, a time i manje račune za struju!

Sigurnost

Budući da je riječ o djeci, dakle malim istraživačima i penjačima, bilo bi dobro pronaći siguran dio zida za postavljanje klima uređaja. Pokušajte ga postaviti što je moguće više i dalje od bilo kakvih polica ili polica za knjige. Ne želite vidjeti svoje dijete kako visi s klima uređaja pretvarajući se da je Tarzan. Stoga je sigurnost ovdje najvažnija. Prepustite plasman stručnjacima i ne pokušavajte igrati Boba Graditelja.

Idealna temperatura

Pronalaženje idealne temperature za dječju sobu tijekom ljetnih mjeseci može biti težak proces. Ali s pametnim klima uređajem to je jednostavno. Imajte na umu da stalno morate održavati raspon od 22 – 24ºC. Osobito ljeti, bilo bi dobro ne prelaziti njihovu temperaturu od 26ºC – 27ºC. Stoga, kako biste osigurali stalnu temperaturu, sakrijte upravljanje klima uređajem od djece i njime upravljajte sami s mobilnog telefona. Preduvjet je, naravno, imati pametni klima uređaj s Wi-Fi vezom. Ne zaboravite da je ključno cijelo vrijeme održavati umjerenu temperaturu.

Čist zrak i buka

Hladan zrak je dobar, ali kada govorimo o dječjoj sobi, ona mora biti besprijekorno čista. Najprije ćete morati uložiti u kvalitetan klima uređaj s najsuvremenijim filtrima. Odlučite se za UV filtre jer oni zaustavljaju klice i bakterije prije nego što uđu u prostoriju uz stopu uspješnosti od preko 85%. Odaberite filtre visoke gustoće koji učinkovito zadržavaju fine čestice prašine i pelud. Uložite u filtere Cold Catalyst za apsorbiranje mirisa i štetnih zagađivača, kao i biološke HEPA filtere koji hvataju suspendirane čestice i alergene.

Za kraj smo ostavili… buku. Kako nitko ne želi da klima uređaj zvuči poput motora kamiona koji budi djecu koju su upravo uspavali, obratite pozornost na razinu buke uređaja. Bolje zvučati kao mačje predenje nego lavlje rikanje.

enikos.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki