Novi šik: Swopster burza odjeće kao stilska održiva izjava

Kupujete li uvijek po najnovijim trendovima? Ili već dulje vrijeme kupujete odgovorno i preferirate vječne stvari? U svakom slučaju, činjenica je da se time u Nizozemskoj sve više bavimo održivost. To nije iznenađujuće, jer da bi zemlja ostala nastanjiva, nešto se mora učiniti.

Zamjena odjeće

Možete pridonijeti boljem svijetu tako što ćete pomnije pogledati svoje ponašanje pri kupnji. Bez brige: još uvijek možeš u trendu dodavanje odjeće u vaš ormar, ali s malo više promišljenosti. Što kažete na razmjenu odjeće? Reći ćemo vam više o tome u ovom članku.

Nadogradite svoju garderobu novim predmetima kroz zamjenu odjeće

Željeti malo po malo poboljšati svijet u smislu održivosti nije ništa novo. Možda kupujete u starinskoj trgovini ili prodajete vlastitu odjeću putem praktične internetske aplikacije. Toliko je odjeće proizvedeno tijekom godina da zapravo uopće ne biste morali kupovati nove artikle kako biste i dalje izgledali lijepo i u trendu paziti. Postoji velika vjerojatnost da netko drugi negdje u Nizozemskoj ima lijepe haljine, cipele i košulje koje više ne želi, ali to bi vas moglo jako razveseliti.

Zato je zamjena odjeće dobra ideja. Sada se možda pitate kako stupiti u kontakt s nekim takvim, jer ga uopće ne poznajete, zar ne? Tako je, a osmišljeno je nešto vrlo korisno: Swopster. Swopster je praktična aplikacija u kojoj možete kreirati račun i početi razmjenjivati ​​odjeću. Sada kada je sve više ljudi zabrinuto za održive i modno osviještene izbore, aplikacija za razmjenu odjeće idealno je rješenje. Time se smanjuje vaš ekološki otisak i omogućuje vam nabava nove odjeće na vrlo pristupačan i pristupačan način. Što još želiš?

Razmijenite odjeću putem aplikacije: kako točno radi Swopster?

Sudjelovanje u velikoj Swopsterovoj razmjeni odjeće vrlo je jednostavno. Prvo se morate registrirati na Swopster. To činite preuzimanjem aplikacije koju možete pronaći putem App Storea ili Google Playa. Nakon što preuzmete aplikaciju, unesite svoje osobne podatke i trgovanje može započeti. Prvo je važno da sami dodate nešto odjeće. Fotografirajte predmete koje želite razmijeniti i dodajte ih na svoj profil. Dodajte kratki tekst s podacima o veličini, marki i naravno stanju odjevnog predmeta. Na taj način svaki primatelj točno zna što može primiti.

Za svaki dodani odjevni predmet dobit ćete takozvani Swop Coin. Zatim to možete koristiti da sami odaberete odjeću iz asortimana Swopster. Zgodna stvar je što možete filtrirati prema veličini, marki, boji i kategoriji. Tako ćete brzo pronaći prekrasan predmet koji odgovara vašem ukusu i stilu. Velika prednost ovoga je što uvijek možete pronaći nešto u čemu biste se mogli vidjeti kako hodate okolo. Kada pronađete nešto što vam se sviđa, pošaljite zahtjev za trgovinu vlasniku i upotrijebite svoje Swop Coins da ‘platite’ zahtjev. Ako se vlasnik složi, plaćate jednokratnu naknadu od 0,99 € za zamjenu, a kupac snosi troškove dostave. Ne može biti jednostavnije!

Prednosti sudjelovanja u razmjeni odjeće umjesto kupnje nove odjeće

Vjerojatno već znate koja je velika prednost razmjene odjeće: osiguravate smanjenje globalne planine otpada i ponude odjeće. Sa svim brza moda trenutni članci su više nego dobrodošli. Možda to ne primjećujemo previše u Nizozemskoj, ali u zemljama kao što je Gana otpad od odjeće veliki je problem. Želite li aktivno pomoći da se to smanji, svakako je poželjno investirati u rabljenu odjeću koju dobijete npr. putem burze odjeće. Budući da se i sami rješavate predmeta, odjeće nikada nemate previše.

Naravno, postoje i druge prednosti, jer budimo iskreni: kako je lijepo morati platiti tako malo za novu odjeću? Mnogi artikli koje možete zamijeniti još uvijek su (kao i) novi i morate platiti samo troškove dostave i jednokratnu uplatu od 0,99 €. Razmjenom odjeće putem praktične aplikacije enormno štedite i na vlastitim troškovima. Konačno, Swopsterov koncept ide i dalje od toga. Na primjer, također možete upoznati ljude koji dijele istu strast kao i vi: svjesno se baviti svijetom i vlastitom garderobom.

Slika: Adobe Stock

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki