Kako ne dopustiti da vas težina udalji od teretane

Odrastajući kao tinejdžer s viškom kilograma, u jednom je trenutku došlo vrijeme da prvi put posjetim teretanu. Menadžeri i treneri ponašali su se prema meni kao da imam vrlo tešku bolest i da hitno trebam početi s liječenjem, dajući mi vrlo ozbiljnim tonom savjete koliko puta trebam ići da vidim rezultate i koliko sati aerobnih vježbi trebam raditi , u kombinaciji s grupnim programima. Naravno, ovaj tretman me nije zadržao u teretani više od mjesec dana.

Ali isto tako kasnije, kada sam odlučio krenuti s kick boksom, moja težina me uvijek tjerala da sjedim naprijed-nazad, da ne smetam onima ispred, da idem sa strane svlačionice da zauzimam što manje mjesta i da mi je neugodno naručiti kratke hlače i majice u mojoj veličini.

Kad se moje tijelo kasnije transformiralo iz pretile u visoko atletsko, moji posjeti teretani bili su vrlo različiti i puni samopouzdanja. Nije mi bilo stalo do toga da idem usred svlačionice, razgovaram s ljudima i nosim ono što me čini lijepim.

Gledajući sada unatrag, shvaćam da sam za sva ta ponašanja i svoje sramote jedino ja odgovorna, da nisam imala samopouzdanja i samopoštovanja koje sam trebala imati. Zato sam oduvijek zavidio i bio ljubomoran na ljude koji, iako društvo viče da im teretana nije mjesto, oni sa samopouzdanjem drže jezik za zubima, a istovremeno ih ostavljaju otvorenima sjajem i ljepotom koju zračiti.

I stvarno bih volio da se mogu vratiti u prošlost i naučiti sebe da je teretana i za mene, a ne samo za mršave ljude. A budući da ne mogu pomoći sebi kao tinejdžeru, možda mogu pomoći svakome tko smatra da će svojom prisutnošću u teretani zauzeti dovoljno prostora drugima. Ali kako se to radi?

Samopoštovanja

Nije nimalo lako i jednostavno prihvatiti, voljeti i poštivati ​​sebe, i to je čitava borba koju ćete možda morati voditi sa savjetnikom za mentalno zdravlje. Ono što vam može pomoći je nekoliko izraza koje ćete svakodnevno izgovarati svom ogledalu kako biste naučili voljeti vas, kakvo god vaše tijelo bilo i kako biste prepoznali svoje pravo na vježbanje.

Neki primjeri su sljedeći:

“Zaslužujem vježbati gdje god, kad god i kako god želim”, “Ja sam sportaš”, “Okružujem se pozitivnim ljudima”.

Psihički se zaštitite

Kako biste pronašli svoje samopouzdanje i osjetili da ste vrijedni, možda ćete morati otići u sredinu u kojoj znate da ćete biti prihvaćeni i da nećete biti sami. Dakle, prije nego što odaberete teretanu u koju ćete se upisati, istražite. Idite na web stranicu teretane, Instagram, TikTok i primijetite: vidite li ljude poput vas na fotografijama? Koriste li moto i riječi ljepše i prijemčivije ili su grublji? Spominju li da su svi dobrodošli? Sve su to stvari zbog kojih ćete se osjećati dobrodošli i dio tima.

Osjećajte se ugodno u prostoru

Posjet novoj teretani uvijek je teška situacija, a čak se i put od svlačionice do teretane čini kao labirint. Ali ne dopustite da vas ovo stanje koči, radije si dajte vremena da se osjećate ugodno u prostoru. To možete učiniti tako da se uključite u neke grupne programe ili čak pitate trenera za opremu, dok ne dođe dan kada ovaj prostor postane vaš drugi dom.

Pričati o tebi

A budući da smo spomenuli pitanja treneru, ni u kojem slučaju nemojte se sramiti progovoriti. Govorom puno radite na svom samopouzdanju, pogotovo ako se radi o stvarima koje vas muče. Ako trebate alternativu vježbi, možete zatražiti pomoć.

Nemoj se smanjivati

Možda razmišljate o tome da ne smetate drugim ljudima, da ih pustite da prođu kad prolaze pored vas na ulici, da se ispričate ako zauzmete malo više mjesta ili u našem slučaju da ostavite spravu u teretani da sljedeći može vježbati, jer se bojiš da će misliti da ne treniraš ozbiljno. Ali ako radite na tome da ne smetate, da se vaša prisutnost osjeti i pokažete drugima kako da vas poštuju, tada ćete ne samo stvoriti bolje životne uvjete za sebe nego i za ljude koji imaju iste poteškoće kao i vi.

loveyourselfmagazine.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki