Nikada ne zagrijavajte ovu hranu u mikrovalnoj pećnici

Mikrovalna pećnica pravi je spas za mnoge zaposlene ljude. Uostalom, hrana se može vrlo brzo zagrijati, odmrznuti, pa čak i kuhati.

Međutim, ne znaju svi da se neki proizvodi mogu pretvoriti u pravi otrov nakon zagrijavanja u mikrovalnoj pećnici. Na primjer, proizvodi s višestruko nezasićenim masnim kiselinama.

Nerafinirana ulja oksidiraju i postaju kancerogena. Nemojte pržiti hranu u mikrovalnoj pećnici jer može naškoditi vašem tijelu.

Također, stručnjaci ne preporučuju zagrijavanje povrća i korjenastih usjeva na ovaj način: špinat, peršin, celer, kiseljak, repa, rotkvica, mrkva. Kada se zagrijavaju, nitrati sadržani u njima pretvaraju se u nitrozamin. Ovaj organski spoj je toksičan i kancerogen.

Pogledajte što se događa s našim tijelom ako svaki dan pojedemo tri jaja

Ne biste trebali koristiti mikrovalnu pećnicu ni za podgrijavanje ohlađenih dijetalnih napitaka. Činjenica je da kada se zagrije, zamjena za šećer koja se nalazi u njima pretvara se u formaldehid, što je vrlo opasno za zdravlje. Prema riječima stručnjaka, može se usporediti s arsenom.

Ako dijete popije takav napitak, moguć je i smrtni ishod. Znakovi trovanja u ovom slučaju bit će sljedeći: glavobolja, vrtoglavica, opća slabost, bljedilo, mučnina, otežano disanje, kašalj, bolovi u trbuhu, zatajenje bubrega.

Ne biste trebali zagrijavati bebino majčino mlijeko u mikrovalnoj pećnici. Sadrži nezasićene kiseline, koje se zatim modificiraju. Osim toga, korisne bakterije sadržane u fermentiranim mliječnim proizvodima umiru u mikrovalnoj pećnici.

Također ne preporučamo odmrzavanje ribe i mesa u mikrovalnoj pećnici. Proizvod se može brzo pokvariti. A trovanje ribom jedno je od najgorih.

/Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki