Pirjana piletina s tagliatelle | zarpanews.gr

Ukusno jelo za svakodnevni ili nedjeljni stol prekrasnih boja i mirisa.

Simoni Kafiri

Spremno za 1:30

Materijali

1 pile, u porcijama

2 crvene paprike, očišćene, narezane na trakice

2 zelene paprike, očišćene, narezane na trakice

crne i zelene masline

2 srednje glavice luka, sitno nasjeckane

2 češnja češnjaka nasjeckana

1 žličica slatka paprika

1 list lovora

2 grančice majčine dušice

3 grančice peršina

½ šalice maslinovog ulja

1 kg zrelih rajčica, naribanih

1 šalica bijelog vina

1 paket tagliatelle

1 žlica maslaca za tjesteninu

naribana mizitra za posluživanje

kajenski papar (po želji)

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Pripremite piletinu: U velikom loncu zagrijte pola maslinovog ulja i pirjajte komade piletine u dva dijela dok ne porumene sa svih strana. Ostavite piletinu sa strane.

Dodajte preostalo maslinovo ulje i propirjajte luk, češnjak i papriku. Nakon što puste arome, sve komade piletine stavite u lonac, začinite solju i paprom, deglazirajte vinom, pospite paprikom i kajenskom paprikom ako koristite. Dodajte začinsko bilje (lovor, majčina dušica, peršin) i naribane rajčice.

Poklopite lonac i pirjajte jelo oko 1 sat, dok se piletina dobro ne skuha. Pred kraj kuhanja dodajte masline i nakon nekog vremena probajte jelo na sol.

Pripremite tjesteninu: Zakuhajte vodu, dodajte odgovarajuću količinu soli i kuhajte tagliatelle prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih.

U isti lonac staviti maslac, staviti na vatru da se rastopi zajedno sa uljem i ugasiti vatru. Ulijte i umiješajte ocijeđenu tjesteninu. Podijelite tagliatelle na tanjure i svaki nadjenite dijelom piletine, umakom i maslinama. Uz jelo dodajte naribanu mizitru ili neki drugi sir po izboru.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki