5 grešaka koje svi radimo kada pravimo kokice

Svi se volimo opuštati kod kuće, gledajući filmove i serije, sami, s prijateljima ili obitelji.

Nezaobilazan međuobrok, kokice, koje su relativno zdrave i lako se pripremaju brzo iu velikim količinama.

Jeste li ikada zapalili lonac? Ne posolite kako treba? Iskočiti iz tave i… izbijeliti kuhinju?

Evo nekoliko klasičnih pogrešaka koje svi radimo i kako ih izbjeći:

Veličina spremnika

Jednu pogrešku koju smo svi napravili je korištenje premalog lonca. I vrlo tanka, dodala bih. Što je lonac manji, veća je vjerojatnost da će se kokice zalijepiti za dno i pocrniti do pola… Također nisu svi lonci idealni za izradu kokica.

Ako u kuhinji imate jeftini mališan koji koristite za brze i jednostavne recepte, može lakše zagorjeti, pogotovo ako ga prepunite. Imajte na umu da kokice jako “pucaju”, pa pravi lonac nije premali, već srednje veličine, kako bi imale mjesta. Ako vam je još lonac pri ruci, onda svakako stavite malo zrna kukuruza da ne zagore.

Količina ulja

Za izradu kokica potrebna vam je žlica ulja ili žličica maslaca, da se ne lijepe, a ni plivaju u ulju. Ako ga dodamo više, zrna kukuruza neće moći pravilno narasti, a konačni rezultat će biti masniji okusom i kalorijama.

Nadzor

Kokice se pripremaju u pi i fi. Osobito od trenutka kad se začuje prvi zvuk u loncu, stvari se kreću vrlo brzo. Bolje da je odozgo jer se mogu dogoditi nezgode, kao što je prelijevanje lonca. Pritom, ostavite li ih duže na vatri dok su gotovi, riskirate da izgore…

Poklopac!

Bez kapice, zaboravi kokice. Ako ih želite sami jesti, a ne ganjati po kuhinji, onda koristite lonac s poklopcem. I naravno ne bilo koji poklopac, već onaj koji savršeno odgovara određenoj posudi.

Šećer i sol

Bilo da radimo slane ili slatke kokice, moramo znati kada je pravo vrijeme za dodavanje šećera, meda ili soli. Da bismo dobili željeni rezultat, prelijemo ih dok su još vruće i čim ih stavimo u posudu za posluživanje. U slanoj varijanti kokica, osim soli, probajte začine: origano, papriku, dimljenu papriku, svježe mljeveni papar…

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki