Ono što Achatini treba za sretan život: pozornost svima koji drže divovske puževe

Ahatine, odnosno kopneni puževi, koji dosežu doista nevjerojatne veličine, u posljednje su vrijeme sve popularniji.

Saznajmo više o životima ovih nedvojbeno fascinantnih stvorenja.

Prvo, razgovarajmo o tome čime i kako hraniti svog ljubimca puža. Prehrana ovih stvorenja sastoji se uglavnom od biljne hrane, ali trebaju životinjske bjelančevine, iako u malim količinama, kao i mineralne dodatke.

Brojni proizvodi su zabranjeni. To uključuje svu slanu i dimljenu hranu, toplu i ledenu hranu i alkohol.

Puž
Fotografija: Pixabay

Kao i sva živa bića, puževi trebaju vodu. Imajte na umu: zdjela za piće treba biti plitka kako se Achatina ne bi utopila u njoj.

Zabavna činjenica: ako hitno morate otići, a nitko koga poznajete nije pristao paziti na takve neobične ljubimce, puževe možete ostaviti bez hrane i vode 2-3 tjedna – hibernacija će im pomoći da prežive ovo vrijeme.

Sada – o kući. Achatina treba akvarij ili terarij od stakla (plastika će poslužiti). Volumen je važan: za jednog puža trebao bi biti najmanje 10 litara, a za par mekušaca prikladan je spremnik od 30 litara.

Kao supstrat dopušteno je koristiti kompost za cvijeće koji ne sadrži gnojiva, pročišćeni treset, grubi pijesak ili kokosova vlakna.

I na kraju, pozabavimo se tako važnom točkom kao što je potomstvo. Ako ne želite uzgajati mlađu generaciju puževa, osigurajte im sloj tla ne više od 2-3 cm.Achatina takve uvjete smatra neprikladnim za reprodukciju.

Broj možete regulirati i pomoću temperature: za razvoj embrija termometar mora pokazivati ​​od 24 stupnja, dok odrasli mogu živjeti na 20 stupnjeva.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki