Kako ukrasiti bocu šampanjca za Novu 2025. godinu?

Kako ukrasiti bocu šampanjca za Novu godinu

Nekoliko dana prije Nove godine proda se rekordna količina šampanjca. Naravno, riječ je o omiljenom piću bez čije čaše ne prolazi niti jedan doček Nove godine. Pokušajte preobraziti bocu gaziranog pića vlastitim rukama, ovaj će zanat postati ukras stola i slatki blagdanski poklon.

Ova majstorska klasa ilustrira stvaranje “zlatnog” šampanjca. Uzmite zlatnu boju i njome obojite boce. Na pisaču ispišite novogodišnje brojeve velikim fontom. Sada je potrebno brojeve zalijepiti na sjajni papir za pakiranje i izrezati. Kao što možete vidjeti na fotografiji, trebat će vam četiri od ovih boca za ukrašavanje kompozicije. Brojke možete zalijepiti na boce ili ih pričvrstiti na čačkalice i zataknuti u čepove.

majstorska klasa: alati i materijali

tretman ljepilom

Novogodišnji šampanjac možete ukrasiti iskricama. Da biste to učinili, tretirajte bocu ljepilom i dok se ne osuši, uvaljajte je u šljokice i posipajte ih. Boje “praha” mogu biti vrlo različite.

blješti

Dekoracija od šljokica

Gotov proizvod

Dobra ideja

fotografija

dekor za boce 2025

velike iskre

perle i kristali

Pokušajte ukrasiti bocu tako da za nju napravite zabavnu odjeću. Boca bi trebala nalikovati Djedu Božićnjaku ili patuljcima iz bajke, a to se može postići izradom smiješnih brada, nosova i kaftana od filca. Smiješno izgledaju i boce s očima, rogovima i crvenim nosovima.

jelen

Dizajn šampanjca trebao bi biti svijetao i šaren, među uspješnim idejama:

  • bojanje boca bojama;
  • ukrašavanje malim ukrasima za božićno drvce;
  • omatanje zgužvanim papirom.

Ali pravi se pravi od šampanjca, iako se morate dobro potruditi da otvorite takvu bocu. 🙂

Da biste boce pretvorili u božićna drvca, uzmite bijelu ili zelenu organzu, izrežite na trake širine 3-4 cm Napravite okomite rezove na trakama. Pričvrstite trake na bocu. Ukrasite malim igračkama i perlama.

ananas

Boce dizajnirane u obliku ananasa izgledaju vrlo impresivno. Ovaj dekor nije samo lijep, već i ukusan, jer predstavlja jednu cjelinu. Bolje je odabrati slatkiše s omotom, kao na fotografiji. Od zgužvanog papira morat ćete izrezati nekoliko kvadrata koji će imitirati ljuske ananasa, u sredinu svakog od njih zalijepiti slatkiš, kvadrate sa slatkišima pričvrstiti na bocu blizu jedan drugome tako da se staklo ne vidi. Napravite šešir od lišća od papira u boji i zavežite ih na vrat. Pokrijte mjesto na kojem su listovi pričvršćeni mašnom.

Novogodišnji šampanjac ukrašen u duhu praznika čini se ukusnijim i pjenušavim i pomaže stvoriti atmosferu magije.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki