Zaboravite ovih 10 proteinskih namirnica ako želite smršaviti

Visokoproteinska dijeta može vam pomoći da smršavite, ali znajte da postoje neke namirnice koje biste trebali izbjegavati.

Masnoća, dodani šećer i natrij često se nalaze u visokoproteinskoj hrani. Dok se u svakom od ovih sastojaka može uživati ​​u umjerenim količinama, prehrana bogata bilo kojim od njih može usporiti gubitak težine.

Grami dodanog šećera i masnoće dodaju kalorije hrani, moguće stvarajući neravnotežu unesenih u odnosu na potrošene kalorije, a natrij može dovesti do debljanja zbog zadržavanja tekućine.

Zaboravite ovih 10 proteinskih namirnica ako želite smršaviti

1. Pohovana piletina

Iako je ukusna i dobar izvor bjelančevina, pečena piletina poznata je po visokom udjelu masti i natrija. Dok pileća prsa bez kože sadrže manje od osam grama masti, pržena pileća prsa bez kože mogu imati više od 20 grama.

2. kobasica

Svinjska kobasica ima više masti nego proteina, a neke vrste mogu osigurati više od trećine vaših dnevnih potreba za natrijem.

3. Salama

Salama se smatra prerađenim mesom, što je kategorija mesa koje je sušeno, soljeno ili dimljeno kako bi im se produžio rok trajanja. Ova obrada također ima tendenciju poboljšanja okusa i teksture, što delikatesno meso čini popularnim izvorom proteina.

Za razliku od ostalih uobičajenih mesnih prerađevina poput puretine, salama je bogata mastima što je čini visokokaloričnom opcijom.

4. Slanina

Možda jedan od najčešćih proteina za doručak, slanina je još jedno meso s visokim udjelom masti. Dok opcije nemasnog mesa sadrže puno više proteina nego masti, slanina daje gotovo istu količinu masti i proteina po porciji. Ovo je bolje od omjera kobasice, ali ne mnogo. Svinjska slanina najčešća je sorta i izbor s najvećim udjelom masti.

5. Hrenovke

Svinjske ili goveđe hrenovke obično sadrže više masti nego proteina. Iako to hot dogu daje okus koji volimo, čini ga i visokokaloričnom hranom koja može otežati mršavljenje. Osim toga, hrenovke se obično poslužuju na bijelom kruhu, još jednom slabom izvoru kalorija, što dodatno doprinosi našim problemima s mršavljenjem.

6. Pločice za zamjenu obroka

Uz toliko opcija na tržištu, nisu sve pločice za zamjenu obroka iste. Međutim, obično možete računati na to da ove pločice sadrže velike količine proteina i kalorija. Praktičnost koju pružaju teško je nadmašiti, ali kada shvatite da neke pločice imaju više od 400 kalorija, mogli biste ponovno razmisliti. Iako broj od 400 kalorija nije nerazuman za obrok, često ćete otkriti da je dodani šećer dio tih kalorija. To može učiniti pločicu ukusnom, ali manje zasitnom od opcije s manje dodanog šećera i više vlakana.

7. Aromatizirani jogurt

Jogurt je poznat po većem udjelu proteina. To ga čini jednostavnim i svestranim izvorom proteina. Međutim, popularne opcije s okusom koje možda imate u hladnjaku vjerojatno sadrže dodani šećer koji bi mogao usporiti vaše napore u mršavljenju.

8. Zobene pahuljice s proteinima

Mnoge tradicionalne namirnice sada imaju varijante obogaćene proteinima. To se odnosi na zobene pahuljice koje možete pronaći u različitim okusima. Iako zobene pahuljice sadrže važne hranjive tvari poput vlakana i željeza, opcije s okusom poznate su i po sadržaju šećera. Jedna porcija zobene kaše s proteinima može sadržavati 10 grama proteina i jednaku količinu dodanog šećera. Ukupni broj kalorija u ovoj jednoj porciji primjeren je obroku, ali količina dodanog šećera nije.

9. Proteinski kolačići

Sada možete pronaći opcije prožete ovom hranjivom tvari. U teoriji, ovo zvuči sjajno, jer prijeko potrebne proteine ​​možete dobiti uz omiljenu poslasticu. U praksi, možda ćete biti razočarani kada saznate da bi vas ovi proteinski kolačići mogli skrenuti s vašeg puta mršavljenja.

10. Proteinski shakeovi

Prikladan je proteinski shake spreman za piće koji možete izvaditi iz hladnjaka i uživati ​​u njemu. Postoje neke opcije s visokim sadržajem proteina u ovoj kategoriji bez mnogo kalorija, ali možda ćete se iznenaditi kada vidite dodani šećer u nekim varijantama. Shake s 30 grama proteina je obrok, ali kada taj protein dolazi s 25 grama dodanog šećera, bolje je da svoje proteine ​​nabavite negdje drugdje.

Potražite opcije s manje od pet grama dodanog šećera i najmanje 15 grama proteina za bolju ravnotežu hranjivih tvari.

priče o zdravlju.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki