Janjeći zalogaji s curryjem i zelenom paprikom

Ukusna hrana koja donosi okus i miris Istoka na naš svakodnevni stol.

autora Iliasa Mamalakisa

Spremno za 13:30′

Materijali

1½ kg janjećeg buta bez kostiju narezanog na komade

1 šalica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

3 češnja češnjaka, otopljena

1 žličica svježi slatki đumbir

1 žličica žlica mješavine garam masale

1 žličica žlica narančine korice

2 žličice jušna žlica žuti curry srednje ljut

3 zelene paprike, narezane na komade

1 vinska čaša kokosovog mlijeka

1 čaša basmati riže

sol

Postupak

Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu i dodajte đumbir, mješavinu začina garam masala, curry i koricu naranče. Pirjajte ih da dođu do izražaja.

Ubacite češnjak i komade janjetine i pirjajte oko 5 minuta. Dodajte paprike i promiješajte. Lagano posolite

Prelijte s dvije čaše vode, poklopite i kuhajte oko 1 sat. Na kraju dodajte kokosovo mlijeko, nastavite kuhati još 5 minuta dok se umak ne zgusne. Janjetinu poslužite s aromatičnom rižom.

Za rižu: Namočite rižu 10 minuta u hladnoj vodi. Dobro ga isperite u cjedilu i stavite u lonac. Polako dodavati vodu da riža bude pokrivena za 1 cm.Kuhati s otvorenim poklopcem 7-8 minuta, ugasiti vatru i pustiti da upije sva voda.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki