Ukusna hrana koja donosi okus i miris Istoka na naš svakodnevni stol.
autora Iliasa Mamalakisa
Spremno za 13:30′
Materijali
1½ kg janjećeg buta bez kostiju narezanog na komade
1 šalica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
3 češnja češnjaka, otopljena
1 žličica svježi slatki đumbir
1 žličica žlica mješavine garam masale
1 žličica žlica narančine korice
2 žličice jušna žlica žuti curry srednje ljut
3 zelene paprike, narezane na komade
1 vinska čaša kokosovog mlijeka
1 čaša basmati riže
sol
Postupak
Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu i dodajte đumbir, mješavinu začina garam masala, curry i koricu naranče. Pirjajte ih da dođu do izražaja.
Ubacite češnjak i komade janjetine i pirjajte oko 5 minuta. Dodajte paprike i promiješajte. Lagano posolite
Prelijte s dvije čaše vode, poklopite i kuhajte oko 1 sat. Na kraju dodajte kokosovo mlijeko, nastavite kuhati još 5 minuta dok se umak ne zgusne. Janjetinu poslužite s aromatičnom rižom.
Za rižu: Namočite rižu 10 minuta u hladnoj vodi. Dobro ga isperite u cjedilu i stavite u lonac. Polako dodavati vodu da riža bude pokrivena za 1 cm.Kuhati s otvorenim poklopcem 7-8 minuta, ugasiti vatru i pustiti da upije sva voda.
časopis za masline.gr