Zaboravite na disanje na usta, ono mijenja oblik lica, donosi puno problema

Na društvenim platformama pojavio se zastrašujući informativni video koji otkriva koliko je štetno disati na usta i do kakvih promjena čak i na licu takav postupak može dovesti.

Švedski liječnik naveo je najjeftinije, a korisne proizvode

Ovo nije sve. Osim vizualnih promjena na gore, koje ćemo vam otkriti u nastavku, disanje na usta ozbiljno šteti zdravlju i sa sobom nosi nekoliko neugodnih posljedica.

Za početak, jeste li znali da između 25-50% svjetske populacije diše prvenstveno na usta, a to dovodi do hrpe problema koji doslovno uništavaju zdravlje.

Takvo disanje na usta dovodi do hrkanja, problema s disanjem, spavanjem i metaboličkim poremećajima. Dugotrajno disanje na usta može promijeniti čak i strukturu lica.

Agresivne kemikalije za kućanstvo oštećuju stanice jetre

Takva radnja naziva se adenoidno lice. Muskulatura i kosti čeljusti se mijenjaju.

Puno je bolje disati kroz nos. Odatle zrak prolazi sporije, vlaži se i filtrira. Kao rezultat toga, pluća mogu puno lakše apsorbirati kisik.

@sanaalsbey

Nakon ovog videa više nikada nećete disati na usta

♬ Cvijeće – Miley Cyrus

Čak i ako se pravilno hranite i vježbate, ako ne dišete pravilno, čekaju vas zdravstveni problemi. /zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki