Quiche sa sirevima i povrćem

Ovaj ukusni tart sa sirom i povrćem idealan je za prvo jelo za svaki stol. No lako može biti kompletan obrok, ako ga popratite bogatom salatom ili međuobrokom u bilo koje doba dana,

Spremno za 1:10′

Materijali

Za tijesto

375 g višenamjensko brašno bez glutena

220 g smrznuti maslac, na kockice

6g sol

80g ledeno hladna voda

Za nadjev

250 g kremasti sir

1 šalica ljute cefalogravije, naribane

1 šalica vrhnja za kavu

2 jaja

korica 1 limuna

1 žličica juha ostavlja svježi timijan

1 Tsakoni patlidžan narezan na tanke ploške

1 srednja bundeva tanko narezana

1 narezana rajčica

Sol papar

malo maslinovog ulja

Postupak

Ulijte maslac, sol i brašno u zdjelu miksera i tucite nastavkom s lopaticom 2-3 minute, na niskoj brzini, ili dok ne postane poput pijeska. Žlicu po žlicu dodajte ledenu vodu i miješajte dok ne dobijete jednolično tijesto.

Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na najmanje 1 sat.

Za nadjev: U posudi umutiti jaja kuhačom, dodati krem ​​sir, mlijeko, naribani sir, limunovu koricu, listiće majčine dušice, malo soli i papra te promiješati.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za tart namažite s malo maslinovog ulja. Tijesto za tart razvaljajte u okrugli lim i rasporedite po kalupu za tart, pazeći da prekrijete dno i stranice tijestom.

Smjesu koju ste pripremili ulijte u tart, na njega stavite narezano povrće, lagano posolite i popaprite, površinu poškropite s malo maslinovog ulja i pecite u pećnici oko 40 minuta, dok tijesto ne porumene. Pustite da se quiche malo ohladi i poslužite ga toplog ili mlakog.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki