3 jednostavne i nevjerojatno ukusne ideje za božićne kolačiće (RECEPTI)

Kakva bi bila blagdanska sezona bez kolačića i torti? Koliko god da volimo bundeve i baklavu, postoji nešto čarobno u tome da naše domove ispunimo mirisom svježe pečenih kolačića. Došlo je doba godine kada je sve dopušteno, od maslaca do slatkih kolačića s komadićima čokolade i klasičnih medenjaka. Danas ćemo vam dati 3 jednostavne i nevjerojatno ukusne ideje za božićne kolačiće.

Pogledajte više:

Spritz kolačići s maslacem

Ovaj nježni recept za biskvit vrlo je privlačan! S tijestom je lako raditi, pa je zabavno raditi prskane kolačiće u raznim svečanim oblicima.

1 šalica mekog maslaca

2 i 1/4 šalice šećera u prahu

1/2 žličice sol

1 veće jaje na sobnoj temperaturi

1 žličica ekstrakt vanilije

½ žličice ekstrakt badema

2 i 1/2 šalice višenamjenskog brašna

2 do 3 žlice. voda

Šećer u boji i posip

Otopljena poluslatka čokolada (po želji)

Zagrijte pećnicu na 180°. U velikoj zdjeli pomiješajte maslac, 1 i 1/4 šalice šećera u prahu i sol te tucite žičanom pjenjačom dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta, oko 5-7 minuta. Dodajte jaje i ekstrakte. U kremastu smjesu postupno umiješajte brašno.

Koristeći vrećicu za cijev s vrhom po vašem izboru, istisnite kolačiće na udaljenosti od oko 2-3 cm na nepodmazane limove za pečenje. Pecite dok se tijesto ne stegne, prosječno 8-10 minuta. Izvadite na rešetku da se potpuno ohladi.

U maloj zdjeli pomiješajte preostalu 1 šalicu slastičarskog šećera i dovoljno vode da postignete željenu gustoću. Kolačiće umočiti u glazuru, posuti šarenim šećerom i ostalim ukrasima. Pustite da stoji dok se potpuno ne stegne.

Tartlets s orasima

Kolači s orašastim plodovima savršeni su za one koji više vole orašasti okus od mente ili đumbira. Velika prednost ovih kolačića je što se mogu zamrznuti. Jednostavno ih ispecite kada imate slobodnog vremena u svom zgusnutom rasporedu praznika i zatim ih odmrznite.

1/2 šalice mekog maslaca

80-90 grama mekog krem ​​sira

1 šalica višenamjenskog brašna

Za nadjev:

1 veće jaje na sobnoj temperaturi

3/4 šalice smeđeg šećera

1 žlica. meki maslac

1 žličica ekstrakt vanilije

prstohvat soli

2/3 šalice sitno nasjeckanih oraha

U maloj posudi istucite maslac i krem ​​sir dok ne postane glatko. Postupno dodajte brašno. Ohladite, pokrivenu zdjelu, 1 sat ili dok nije dovoljno čvrsta za rolanje.

Zagrijte pećnicu na 180°. Tijesto oblikujte u male kuglice. Ravnomjerno pritisnite na donju i gornju stranu kako biste oblikovali male posude za muffine.

U maloj posudi umutite jaje, smeđi šećer, maslac, vaniliju i sol dok se ne sjedine. Dodati dio oraha, puniti tijesto, a ostale orahe koristiti za posipanje.

Pecite 15-20 minuta ili dok rubovi ne porumene, a nadjev postane mjehurić. Ohladite 2 minute.

Čokoladne kuglice od trešnje

Dobar čokoladni desert bez pečenja može biti upravo ono što vam treba tijekom blagdana. Ova varijanta tradicionalnog njemačkog lebkuchena ima iznenađenje s trešnjama i zahtijeva vrlo malo rada.

2 paketa keksa od đumbira (oko 40 komada)

1 paket mekog krem ​​sira

1 i 1/2 šalice komadića čokolade

1 i 1/4 šalice nasjeckanih badema

2 žlice. nasjeckana narančina kora

1 žličica ekstrakta badema

60 višanja maraskina bez peteljki

Stavite kolačiće, krem ​​sir, 1/2 šalice komadića čokolade, 1/2 šalice badema, narančinu koricu i ekstrakt u kuhinjski procesor. Procesirajte na niskoj razini dok se dobro ne sjedini. Ohladite smjesu dok se ne stegne dovoljno da se oblikuju kuglice. Višnje osušite papirnatim ručnicima. Svaku višnju umotajte u smjesu i oblikujte kuglicu. Ohladite dok kuglice ne budu čvrste, oko 20 minuta.

Preostale bademe nasjeckajte, a preostalu čokoladu otopite. Miješajte dok ne postane glatko. Kuglice od višanja umočite u čokoladu i ostavite sa strane. Kuglice pospite bademima. Ohladite dok se ne stegne, oko 1 sat.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki