Dekoracija doma vas ne mora “gušiti” – Koraci koji će vam olakšati

Nedavno ste se preselili ili želite unijeti promjene u svoj prostor, ali osjećate se “gušenim” desecima prijedloga i ideja koje vidite na Pinterestu i Instagramu. U isto vrijeme poslovima nikada kraja i nađete se zaglavljeni među hrpama tkanina, namještaja i kutija.

To je uobičajeni emocionalni proces kroz koji smo svi prošli kada smo mijenjali svoj prostor. Naš entuzijazam za uređenje kuće lako nas može napustiti tijekom procesa, stoga vam predstavljamo 5 načina koji vam mogu pomoći da stvari učinite lakšim.

Postavite prioritete

Vrlo se lako izgubiti u svojim tisućama obaveza i desecima koraka koje morate napraviti kada želite promijeniti svoj prostor ili urediti svoj novi dom. Ne znate odakle početi i koja će biti vaša prva promjena. Potrebe svake osobe su različite. Dakle, ako provodite više vremena u kuhinji kuhajući, onda biste trebali početi od kuhinje. Ako, pak, većinu vremena sjedite i gledate serije na Netflixu, možda biste prioritet dali dnevnoj sobi. Ako volite čitati u svojoj sobi, prvo uredite spavaću sobu. U svakom slučaju, počnite u jednoj prostoriji i probijte se kroz ostale. Sve skupa se ne radi.

Koračaj malim koracima

Logično je da nekim sobama treba dulje nego drugima. Dnevni boravak, na primjer, zahtijeva namještaj koji može koštati mnogo novca ili zahtijeva puno istraživanja prije nego što ga kupite. U međuvremenu je druge dijelove kuće lakše dovršiti u nekoliko koraka. Kupaonica, na primjer. Možete ga vrlo brzo organizirati i osjetiti zadovoljstvo svaki put kada pronađete sapun ili ručnik koji vam je potreban, odmah!

Budi dekorater

Tijekom promjene mjesta, bit će trenutaka kada nećete moći raditi sve što želite – pogotovo ako živite pod kirijom. Ako, primjerice, ne možete promijeniti boju zidova svoje kuće, a njezino ozračje smatrate dosadnim, možete malo oživjeti s nekoliko boja u prostoru. Odaberite svijetle prekrivače ili jastuke. Isprobajte privlačan tepih ili odaberite posebne teksture tkanina koje odaberete. Budite profesionalni dekorater svog prostora i prepustite se svojoj mašti.

Usredotočite se na ono što već imate

Možda vam se neće svidjeti sav namještaj koji već imate, ali njegovo zadržavanje ili čak prenamjena (čak i nakratko) dobar je i ekonomičan početak uređenja vašeg doma. Zapravo, možda ćete u budućnosti otkriti da vam nova sofa nije bila toliko potrebna. Umjesto da mijenjate sav namještaj odjednom, dajte si priliku da doživite ono što se događa vama i vašem domu.

Klonite se društvenih medija

Koliko god čudno zvučalo, da. Ostavite na trenutak “savršene” Instagram slike. Usporedba nikada nije pomogla ni na jednom polju. A kamoli da vas ponekad pretjerana inspiracija koju dobivate iz društvenih mreža može dodatno zbuniti.

marieclaire.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki