5 načina kako čokoladni desert učiniti još ukusnijim i 6 recepata

Teško je pronaći publiku koja ne voli slatko, a kamoli ljude koji lako pokazuju otpor prema čokoladi.

Od tradicionalnih sedefastih čokoladnih kolača, do onih koji pripadaju više “cool”, kulinarskim, kategorijama, svi oni nalaze svoje pravo mjesto u svakoj kuhinji, u svakoj prilici i godišnjem dobu.

Čokoladni desert ili kolač da bude još više… pakleno treba glazura, helenistička glazura. Bilo da odaberete svježi sir, kremu s maslacem, Nutellu ili čak – za veganske verzije – biljno vrhnje od kokosa, ovisno o vašem ukusu, rezultat će vas nadoknaditi.

Moramo vam preporučiti 5 različitih glazura koje pristaju kolačima ili domaćim kolačima i pretvaraju jednostavan desert u nešto posebnije i jedinstvenije.

Ali koju glazuru čokoladni slatkiši najviše vole?

Čokoladni ganache

Čokoladni ganache je najlakša, najbrža i najjednostavnija glazura koju možete pripremiti za svoj desert. Jednostavno pomiješajte jednake dijelove kuverture s toplim vrhnjem dok smjesa ne postane glatka i sjajna i spremna. Prava oda čokoladi!

Materijali

250 gr. pokrivač

250 ml vrhnja

Postupak

Kuverturu sitno narežite i stavite u zdjelu. Zagrijte vrhnje u loncu dok ne počne kuhati. Maknite vrhnje s vatre i vruće dodajte u kuverturu. Lagano miješajte kuhačom dok se čokolada ne otopi i smjesa postane glatka.

Nutella

Apsolutna ovisnost o glazuri koja daje dodatnu čokoladnu teksturu i okus vašem već čokoladnom kolaču. Uglavnom, pakao i raj zajedno za ovisnike o čokaholičarima posvuda. Osim za kolače, fantastičan je za browniese, cupcakese i kekse.

Materijali

1 pinta. neslani maslac, mekan

3 pinte. šećer u prahu

3/4 sp. Nutella

3-4 žličice. jušna žlica šlaga

1 žličica slatki ekstrakt vanilije

Postupak

Tucite maslac 2-3 minute u velikoj zdjeli ručnim mikserom dok ne postane svijetlo i kremasto. Polako dodajte šećer u prahu i tucite dok se ne sjedini. Dodajte Nutellu, vrhnje i vaniliju. Tucite oko 3-4 minute, dok glazura ne postane svijetla i kremasta.

Kremasti sir

Gusta i pahuljaste teksture, ova glazura najbolje funkcionira kada se namaže na tortu koja se prethodno ohladila. Slatki i pomalo ljuti okus sira iznenađujuće se dobro stapa s čokoladom i rezultat je eksplozivan.

Materijali

1/2 sp. meki maslac

1 pinta. kremasti sir

4 sp. šećer u prahu

1/2 žličice slatki ekstrakt vanilije

Postupak

Istucite maslac i krem ​​sir dok se potpuno ne sjedine. Dodajte šećer u prahu i ekstrakt vanilije i miksajte dok ne postane pjenasto.

Krema od kokosovog maslaca

Omiljena veganska verzija glazure za također veganske izvedbe čokoladne torte. Kombinacija čokolade i kokosa oduševit će vas.

Materijali

120 gr. kokosovo ulje

200 gr. šećer u prahu

2 žličice slatki ekstrakt vanilije

2 žličice juha od kokosovog mlijeka

Postupak

Ručnim mikserom pomiješajte šećer u prahu s kokosovim uljem dok ne postane glatko i kremasto. Dodajte ekstrakt vanilije i mlijeko i promiješajte.

Krema od maslaca

Recept kralja svih glazura slijedi klasični recept za glazuru koji odgovara svakoj vrsti kolača, a odatle ovisno o dodavanju sastojaka koje prihvaća (maslac od kikirikija, orašasti plodovi, čokolada itd.) njegov se okus također razvija.

Materijali

4 1/2 sp. šećer u prahu

1 1/2 sp. meki maslac

1 žličica slatki ekstrakt vanilije

2 – 3 žličice. jušna žlica mlijeka ili vrhnja

Postupak

Tucite šećer u prahu i maslac ručnim mikserom oko 4 minute dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte ekstrakt vanilije, a zatim mlijeko ili vrhnje. Tucite 1-2 minute dok smjesa ne postane glatka.

Glazura od malina

Kiseli okus maline u apsolutnom je kontrastu, ali istovremeno i u ravnoteži sa slatkoćom čokolade. Povrh toga, glazura od malina svojom bojom daje vašem desertu vizualno intrigantniji karakter.

Materijali

¾ litre. svježe borovnice

1 žličica žlica granuliranog šećera

¾ litre. neslanog maslaca, na sobnoj temperaturi

2 sp. šećer u prahu

Postupak

U blenderu umutite bobičasto voće sa šećerom u prahu dok se ne homogenizira. Procijedite smjesu kroz fino metalno cjedilo i spremite je u zdjelu, uklanjajući tekućinu.

U drugoj posudi mikserom tucite maslac oko 2 minute, dok ne pobijeli i postane pjenast. Dodajte šećer u prahu i na kraju pire od bobičastog voća te nastavite miksati još 2 minute.

Savjeti

– Gore navedene glazure čuvaju se u vašem hladnjaku do dva dana.

– Prije upotrebe ih zagrijte na sobnu temperaturu i tucite na niskoj brzini dok ponovno ne postanu rahle.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki