Juvetsi lignje | zarpanews.gr

Drugačiji morski juvetsi s aromom ječma, lignji i ouza koji naglašavaju okus morskih plodova.

Spremno za sat vremena

od strane Dine Nikolaou

Materijali

1 kg lignji – svježih ili smrznutih – narezanih na tanke ploške

4-5 žličica. juha od maslinovog ulja

2 srednje glavice luka, suhe, sitno nasjeckane

1 Florini paprika, nasjeckana

1 sitno nasjeckani komorač

1 čašica ouza

½ žličice slatki anis u prahu

1 žličica slatka paprika slatka

½ litre povrtnog temeljca, vrućeg

sol, svježe mljeveni papar

Za djevojku

1 šalica ječma

1 litra povrtnog temeljca, vrućeg

½ šalice kopra, nasjeckanog

Postupak

U loncu zagrijte maslinovo ulje, popirjajte luk s kolutovima lignji. Dodajte Florini papar, komorač, posolite i popaprite te začinite paprikom i anisom.

Nastavite pirjati sastojke još 6 minuta. Ugasiti uzom. Dodajte juhu i pustite da lignje kuhaju 15 minuta.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Premjestite smjesu iz lonca u veliku vatrostalnu tavu i dodajte preostali (1 litar) vrući temeljac od povrća. Dodajte ječam. Promiješajte i stavite jelo u zagrijanu pećnicu na 25 minuta.

Yuvetsaki bi trebao biti sočan kad ga izvadite iz pećnice jer se stvrdne dok stoji i hladi se. Čim posudu izvadite iz pećnice, pospite nasjeckanim svježim koprom, promiješajte i poslužite.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki