Mnogi ljudi pogrešno vjeruju da povrće ne može biti štetno.
Ova zabluda nastala je zbog činjenice da se biljni proizvodi automatski smatraju zdravima.
Koje se povrće može nazvati najštetnijim?
Krumpir
Nikoga neće iznenaditi činjenica da je jedna od najopasnijih namirnica krumpir. Da biste naštetili tijelu, uopće nije potrebno pojesti porciju brze hrane ili pržiti korjenasto povrće sa svinjskom masti.
Činjenica je da je proizvod izvor škroba i drugih ne sasvim korisnih tvari. Stoga bi količina krumpira u prehrani trebala biti relativno mala.
Špinat
Mnogi znaju da je ovo lisnato povrće više puta uvršteno na popise najzdravijih namirnica na svijetu. No, sve ovisi o uvjetima proizvodnje.
Ako poljoprivrednik koristi puno gnojiva ili živi u regiji koja nije najbolja s ekološkog gledišta, tada će špinat biti opasan. Stručnjaci vjeruju da ovaj prehrambeni proizvod previše aktivno apsorbira otrovne tvari.