Kuhinjski papir: 5 pametnih načina da ga upotrijebite u svojoj kuhinji

Kuhinjski papir možda nije najekološkiji način čišćenja, ali uz malo kreativnosti kuhinju i dom može učiniti održivijima. Toliko je svestran da ne postoji ništa što papirnati ručnici ne mogu učiniti. Evo pet nevjerojatnih načina kako upotrijebiti papirnate ručnike kako biste život u kući učinili lakšim, pametnijim i praktičnijim.

Dulje održavajte povrće svježim

Veliki suženi listovi zgodni su za spremanje lisnatog povrća za salate, ali ako ih ne pojedete odmah, obično će uvenuti. Zato dodajte nekoliko komada kuhinjskog papira u tupperware u koji spremate salate. Oni će upiti dodatnu vlagu, pa će duže ostati svježi.

Obložite svoju ladicu za povrće

Budući da je ladicu za povrće u hladnjaku pomalo teško čistiti, preporučujemo da njezino dno obložite kuhinjskim papirom. Dakle, njime možete odmah očistiti sve mrlje, a papir će također upiti vlagu iz povrća, produžujući mu rok trajanja.

Očistite ostatke ulja plastičnim čepom

Ako ste ikada išta s umakom od rajčice spremali u plastičnu posudu, dobro znate koliko brzo posuda pocrveni. Pokušajte staviti malo tople vode, nekoliko kapi sredstva za pranje posuđa i komad kuhinjskog papira u ovaj konus. Pomiješajte ih i zatim isperite.

Zadržite dobar okus smrznutog kruha

Zamrzavanje kruha odličan je način da ga duže čuvate. Da bi ostao svjež, samo dodajte komad kuhinjskog papira u vrećicu kruha. Trebao bi upiti dodatnu vlagu iz kruha, tako da će imati bolji okus kada budete spremni za odmrzavanje i posluživanje.

Izbjegavajte prskanje u mikrovalnoj pećnici

Ako ćete grijati nešto tekuće poput juhe ili umaka, stavite komad kuhinjskog papira na lonac. Čak i ako se pećnica isprska, obrišite je papirom prije nego što se mrlje osuše.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki