Tjestenina sa cherry rajčicama | zarpanews.gr

Jednostavan ljetni recept

Materijali

400 gr. tjestenina

1/3 sp. čaj maslinovo ulje

4 velika češnja češnjaka, tanko narezana

2 žlice paste od rajčice

5 sp. čajne cherry rajčice, prerezane na pola

1/4 žličice pahuljice crvene paprike i dodatno za ukras

1 žlica balzamičnog octa

1/4 žličice šećer

1/2 sp. čaja sitno naribanog parmezana, te dodatno za posluživanje

Nasjeckani listovi svježeg bosiljka, za posluživanje

Provedba

U velikom loncu kipuće slane vode kuhajte tjesteninu dok ne postane al dente, obično 2 do 3 minute kraće od uputa na pakiranju. Sačuvajte 1 šalicu vode i ocijedite tjesteninu.

U međuvremenu u velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Dodajte češnjak i kuhajte, često miješajući, dok ne omekša i postane lagano zlatne boje, oko 3 minute.

Dodajte pastu od rajčice i kuhajte, miješajući, dok se pasta ne zgusne, oko 1 minutu. Dodajte cherry rajčice, ljuskice crvene paprike i 3/4 žličice soli. Kuhajte, povremeno miješajući, dok cherry rajčice ne omekšaju i počnu pucati, oko 5 minuta.

Pojačajte vatru i dodajte ocat i šećer. Zakuhajte i kuhajte 1 minutu.

Dodajte tjesteninu, parmezan i 1/2 šalice vode koju ste odvojili za tjesteninu. Kuhajte uz miješanje dok se umak ne zgusne i ne obloži tjesteninu, još oko 2 minute. Dodajte još vode za tjesteninu po žlicu ako je potrebno da razrijedite umak za oblaganje tjestenine.

Podijelite tjesteninu na tanjure. Prelijte parmezanom, listićima crvene paprike i bosiljkom.

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki