Kako pravilno hraniti krastavce: iskusni ljetni stanovnici podijelili su svoje tajne

Ako možete razviti ispravan raspored hranjenja za krastavce, tada će vam žetva povrća sigurno zadovoljiti.

Krastavci će narasti lijepo oblikovani, ukusni i bez gorčine.

Gnojidba također pomaže u značajnom povećanju broja plodova, prisjeća se Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti, dizajner pejzaža i znanstvenik agronom.

Što trebate zapamtiti o hranjenju krastavaca

Ispravna shema

Gnojiva se prvi put primjenjuju dva tjedna nakon presađivanja sadnica u tlo. Nakon što povrće počne cvjetati, primijenite drugu gnojidbu.

krastavci
Fotografija: © Belnovosti

Treći put povrće se hrani u vrijeme aktivnog plodonošenja. Ako želite produljiti ovaj proces, možete dodati četvrto hranjenje.

Biljna infuzija

Ovo je jedna od najboljih opcija za hranjenje krastavaca. Bilo koji spremnik morat ćete do trećine napuniti korovom i uliti vodu. Morate pričekati 3-4 dana.

Zatim se filtrirana infuzija pomiješa s vodom. Za jedan dio biljne infuzije uzmite pet dijelova vode.

Nosila

Ovo je pravo otkriće za krastavce. Dio granula prelijte s deset dijelova vode i pričekajte sedam dana. Nakon 1 litre dobivenog sastava, preporuča se uzeti 10 litara vode i početi zalijevati.

Ranije smo izvijestili kako možete povećati prinos rajčice pomoću dodataka kvasca.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki