Kako pravilno dodati luk i mrkvu Olivieru: suptilnosti za koje ne znaju svi

Tijekom zimskih praznika Olivier se priprema gotovo svaki dan kako bi bilo čime počastiti goste i članove obitelji.

Stoga salata uvijek treba biti savršena.

Važna točka je pravilno pripremiti povrće.

Mrkva, primjerice, može potpuno izgubiti okus. Ali luk će pokvariti jelo svojom gorčinom. Ako je sve učinjeno ispravno, tada povrće može samo ukrasiti salatu.

Olivie
Fotografija: © Belnovosti

Kako pravilno uvesti ove komponente u Olivier

Mrkva

Ako želite uživati ​​u ugodnom okusu mrkve, bolje je koristiti pećnicu umjesto tave. Jednostavno ćete se iznenaditi kvalitetom mrkve.

Ako ne želite peći, onda morate pravilno skuhati mrkvu. Preporuča se prvo povrće nasjeckati na kockice i staviti u vodu.

Luk

Situacija s lukom je složenija. Neke domaćice nasjeckano povrće preliju kipućom vodom, a zatim ga dodaju u Olivier. Ali postoji rizik od pretjeranog izlaganja komponente. A ni kuhani luk neće biti najbolji dodatak salati.

Zato biramo mariniranje. Za to u posudu stavimo nasjeckani luk koji “začinimo” s dvije velike žlice ulja, malom žlicom octa te prstohvatom šećera i soli.

Ranije smo govorili o tome kako napraviti zlatnu pileću juhu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki