Grickalice koje umjesto da nas uskrate, pobude apetit

Postoje namirnice koje umjesto da vam napune želudac, otvaraju apetit, tjeraju vas na veću količinu hrane, što matematički dovodi do povećanja tjelesne težine.

Za one od vas koji se časno trude riješiti se suvišnih kilograma, trebali biste imati na umu koje namirnice spadaju u gornju kategoriju kako biste ih mogli izbaciti iz svog programa, mirni da vam ništa neće stati na put. vašeg programa..

Također je dobro znati da zdravo ne znači nedebljati, a oko pojedinih namirnica postoji nekoliko mitova.

Stoga odaberite međuobrok ili hranu koja neće sadržavati sljedeće:

Šećer

Namirnice bogate šećerom, kao što su čokolada, sirupasti slatkiši, paste, kolačići itd. Šećer je hrana koja odmah povisi glukozu u krvi, a zatim je naglo snizi i stoga osoba želi više šećera kako bi ponovno imala ugodan nagli porast glukoze. Iz tog razloga ljudi koji konzumiraju slatkiše žele sve veću količinu za zadovoljenje svojih potreba. Konzumiranje šećera gotovo uvijek dovodi do više šećera.

Anis

Hrana koja sadrži anis, poput kruha ili kolačića s anisom i uzom, ima blagi učinak na apetit. Pripazite na učestalost i količinu konzumacije ouza jer sadrži više od 40% alkohola.

Razno bilje

Konzumacija bilja kao što su češnjak, kardamom, papar, klinčići i đumbir. Osobito se đumbir smatra idealnim predjelom za malu djecu.

Mast

Namirnice bogate mastima poput vrhnja, pržene hrane i nekih sireva s više od 40% masti povećavaju apetit. Dobro ih je jesti zajedno s dobrim izvorom biljnih vlakana (kao što je zelena salata) kako bi apsorbirali dio masnoće i imali niži glikemijski indeks kako ne bi odveli čovjeka u hladnjak.

Ugljikohidrati

Hrana bogata jednostavnim ugljikohidratima poput bijelog kruha, riže i bijelih špageta kada se jede u velikim količinama i često dovodi do veće potrošnje ugljikohidrata.

runnfun.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki