Kako tražiti oprost od psa i kako razumjeti da ljubimac više nije uvrijeđen

Psi su privrženiji ljudima, ali se, kao i mačke, mogu uvrijediti ako ih se kazni nezasluženo ili slučajno.

Preporuča se pristup obrazovanju s iznimnom pažnjom. Beskorisno je kažnjavati kućne ljubimce za nešto što se dogodilo prije nekoliko sati.

Stručnjaci su nam rekli kada tražiti oprost od psa i kako to učiniti ispravno, au isto vrijeme shvatiti da pas više nije uvrijeđen.

Zašto tražiti oprost

Nemojte ga ignorirati ako slučajno gurnete svog psa ili mu stanete na šapu. Pas se neće osvetiti, ali se sigurno može uvrijediti.

Pas
Fotografija: © Belnovosti

Kako to učiniti

Naravno, psi ne razumiju ni riječ od onoga što im se govori (osim naredbi), ali oštro reagiraju na intonaciju.

Možete se iskupiti tako da pomazite psa, kažete nešto ljubaznim glasom i svakako mu date poslasticu ili novu igračku.

Kako kazniti da se ne uvrijedi

Kako se ljubimac ne bi uzalud uvrijedio, trebate ga grditi i kazniti po zaslugama, odnosno kada ga uhvate u činjenju zlodjela.

Pas osjetljivo reagira na intonaciju, boju i raspoloženje. U ovom slučaju, ljubimac će morati razumjeti sve i neće ga uvrijediti vlasnik.

Više se ne vrijeđa

Da pas nije kivan na osobu pokazuje mahanje repom. Ali ako je rep skupljen, to je vjerojatniji znak dodvorljivosti ili depresije.

Također, pas se može početi veseliti ako primijeti da će ga izvesti u šetnju, a ako je i dalje uvrijeđen, nerado će krenuti u šetnju.

Vjeruje se da, oprostivši, pas skreće oči, spušta ih ili zatvara kapke. Ali životinja može gledati izravno u oči svog vlasnika, osjećajući se ugroženom.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki