Koliko hladno žene mogu podnijeti – I kako godišnje doba utječe na njihovo samopouzdanje

Čini se da dva spola pokazuju razlike u načinu na koji osjećaju razliku u temperaturi i u tome kako sebe vide u svako doba godine.

Prema novoj anketi, koja je ispitivala kako vrijeme utječe na samopouzdanje i raspoloženje žena, pokazalo se da žene u prosjeku mogu izdržati samo sedam tjedana na hladnoći prije nego što potraže toplije temperature.

Konkretno, istraživanje, koje je usredotočeno na 2 tisuće žena, a koje je provela tvrtka OnePoll, pokazalo je da više od polovice žena ne može izdržati dva mjeseca zimskog vremena (52%). Oni su se, naime, 23% spremni vratiti svjetlijoj odjeći.

Gotovo polovica žena osjećala se manje samopouzdano u vezi sa svojom kožom zimi (49%), navodeći probleme s kožom bez sjaja (30%) i neujednačenim tonom kože (21%) tijekom hladnijih mjeseci.

Žene su također rekle da se osjećaju manje blistavo na vrhuncu zime, u prosincu (36%) i siječnju (41%).

Izgubljeno povjerenje

Kad im je samopouzdanje bilo nisko, žene su osjećale više negativnih osjećaja o svom tijelu (49%), imale su lošiju kvalitetu sna (47%) i smanjenu ukupnu sreću (47%) tijekom zimskih mjeseci.

Ipak, trećina je izjavila da ih zbog nedostatka samopouzdanja manje brinu o svom izgledu. Međutim, iznenađujuće, čak je više žena reklo da više brinu o svom izgledu kada se osjećaju loše u vezi sebe (43%).

Više od polovice žena također je reklo da se oblače drugačije nego što bi stvarno željele jer su nesigurne u svoj izgled (56%). Neki su se čak osjećali pod većim stresom kada su morali nositi ljetnu odjeću, a 40% se “uvijek” ili “često” osjeća nesigurno u svoj izgled kada nosi svjetliju odjeću.

Konačno, većina žena se složila da žele izgledati dobro izvana da bi se osjećale dobro iznutra (81%), dok bi isti postotak želio osjećati “sjaj” tijekom cijele godine, kako bi oponašao sjaj koji osjećaju u svibnju (31 %) iu lipnju (34%).

ygeiamou.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki