Frittata u svojoj najlaganijoj varijanti, idealna za lagani obrok, za posluživanje uz finu salatu od rajčice i kruh od dizanog tijesta.
Spremno za sat vremena
od Ioanne Stamoulos
Materijali
3 krumpira oguljena i narezana na kockice
1 kavena šalica maslinovog ulja
1 vezica svježeg luka
1-2 tikvice, naribane
1 vezica peršina
150 g kriška
8 jaja
Sol papar
Postupak
Krompir kuhati u slanoj vodi 10-15 minuta da omekša, paziti da se ne otopi i ocijedi.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva C. U međuvremenu u tavi zagrijte maslinovo ulje i pirjajte luk i naribane tikvice 2 minute. Dodajte krumpire i umiješajte ih u vruće ulje, lagano miješajući još 1 minutu.
Maknite posudu s vatre, umiješajte peršin. Obložiti tepsiju promjera 28 cm. s komadom papira za pečenje i ulijte u smjesu za tepsiju.
Umutiti jaja s malo vode, malo ih začiniti solju i paprom te umiješati naribani feta sir. Smjesu od jaja prelijte preko sadržaja tave i lagano protresite tavu da se fritaja posvuda rasporedi. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 30 minuta dok fritaja ne porumeni.
Izvadite ga iz pećnice i zajedno s papirom prebacite na tanjur. Po želji skinite papir, narežite na trokute i poslužite.
časopis za masline.gr