Ovo je glavni simptom lošeg mentalnog zdravlja

Poremećaji spavanja pokazatelj su lošeg mentalnog zdravlja, rekao je glavni moskovski psihijatar Georgij Kostjuk.

“Jedan od prve manifestacije duševne bolesti – govorimo o anksiozno-depresivnim poremećajima povezanim sa stresom – je poremećaj spavanja. Može se manifestirati u obliku poteškoća s uspavljivanjem. Postoje trenuci kada brzo zaspite, ali se onda probudite noću i ne možete ponovno zaspati, ili rana buđenja, kada se probudite nekoliko sati prije budilice, ne možete ponovno zaspati i zatim provede pola dana umoran i ne može se oporaviti . Poremećaji spavanja jedan su od ranih pokazatelja prisutnosti nepovoljnog psihičkog stanja”, rekao je Kostiuk.

“Dakle, ako normaliziramo san, vjerojatno brzo ćete se izvući iz nepovoljne situacije. Zato je imperativ da san bude zdrav – spavajte dovoljno vremena, po mogućnosti počevši od formule “danas spavaj – sutra se probudi”. Važno je pridržavati se internetske higijene – pokušajte ne gledati previše u svoj pametni telefon. Manje alkohola, više kretanja i svježeg zraka – i bit će vam dobro”, kaže psihijatar.

Niska krv može biti posljedica nedostatka vitamina

Prema riječima liječnika malo ljudi pati od kliničke depresijea žene, kao i sumnjičave i anksiozne osobe, sklonije su depresivnim stanjima.

Kostjuk je primijetio da osoba je harmonična osoba, a njegovo psihičko stanje neodvojivo je od tjelesnog i s njim je izravno povezano. I ne samo psihičko stanje djeluje na tjelesne, ali i somatske bolesti utjecati na mentalno blagostanje.

„Klasične psihosomatske bolesti uključuju bronhalnu astmu, arterijsku hipertenziju i niz drugih kod kojih psihički čimbenik – stres, tjeskoba, napetost – igra vrlo važnu ulogu u razvoju bolesti. Mnoge somatske bolesti dovode do tjeskobe, ponekad i do straha od ozbiljnijih bolesti, a to već djeluje u suprotnom smjeru kada somatska bolest pogoršava naše psihičko zdravlje“, podijelila je psihijatrica. /zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki