To će vam reći da nosite pogrešnu veličinu grudnjaka

Svi znamo da je izuzetno važno nositi grudnjak koji dobro stoji. Ipak, mnoge žene još uvijek nose neodgovarajuću veličinu grudnjaka. Prepoznajete li jedan (ili više) od sljedećih pet simptoma? Tada postoji velika vjerojatnost da nosite pogrešnu veličinu grudnjaka i da je vrijeme za novo donje rublje.

1. Ostruže i urezuje kožu

Grudnjak bi trebao udobno pristajati i grliti vaše grudi. Kada primijetite da vam je grudnjak sve samo ne udoban, reže ili grebe kožu, tada znate da je premalen. Također nije dobro ako vam naramenice grudnjaka neprestano padaju s ramena, pogotovo ako ste ih već zategnuli. Stoga dobro obratite pozornost na to kako grudnjak stoji.

2. Problemi s kožom

Primjećujete li da imate iritaciju kože na mjestu gdje vam je grudnjak? To uključuje crvenilo, svrbež, upalu folikula dlake ili toplinski osip. Dermatolog Heather Downes polaže na Healthline objašnjava da je to zato što vam tijesna odjeća trlja kožu. To uzrokuje iritaciju, upalu i prekomjerno znojenje. To daje gljivicama i bakterijama slobodu, a vi ćete brže dobiti infekciju. Ajme…

3. Bolovi u glavi, ramenima i leđima

Zvuči čudno, ali nošenje pogrešnog grudnjaka može vam zadati glavobolju. To je zbog uskih traka koje sprječavaju protok krvi. Česta je pogreška i zatezanje naramenica kada je veličina grudnjaka zapravo pogrešna. Zbog toga se trake urežu u kožu i uzrokuju bol u ramenima i leđima.

4. Žgaravica

Žgaravica je često povezana s obilnim obrokom, ali tome može pridonijeti i pogrešna veličina grudnjaka. Prema Downesu, to je zato što će grudnjak koji je premalen stezati. To stavlja veći pritisak na želudac i jednjak, uzrokujući brži porast želučane kiseline.

5. O šalici

Obucite grudnjak i stanite pred ogledalo. Jesu li ti grudi u šalici ili strše? Na taj način znate trebate li odabrati veličinu veću ili ste odabrali pravu. Nije dobro da vam grudi padaju preko šalice ili da se izboče sa strane. Ovo nije samo neugodno, već može biti i vrlo bolno. Pogotovo kada nosite grudnjak s žicama.

Izvor: Sretan u formi, savjeti i činjenice, Margriet | Slika: Adobe Stock

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki