Ove namirnice imaju više proteina nego jaje

Protein je bitan makronutrijent s mnogim zdravstvenim dobrobitima, uključujući jačanje mišića i održavanje zdrave kose i noktiju. Osim toga, hrana s visokim udjelom bjelančevina stvara sitost jer joj je potrebno više vremena za probavu bez povećanja šećera u krvi.

Najpoznatiji izvor proteina su jaja, jer sadrže malo kalorija i visok sadržaj proteina – 6 grama po jajetu. Međutim, postoje i druge namirnice s više ili istim udjelom bjelančevina kao jaje, isključujući naravno ribu i sve vrste mesa za koje već znate da su među najpopularnijim namirnicama s visokim udjelom bjelančevina.

Dakle, bilo da vježbate i umorni ste od stalnog jedenja jaja ili imate određeni cilj prehrane, postoje namirnice bogate proteinima koje vas mogu podržati i unijeti raznolikost u vašu prehranu. Zatim ćete naučiti neke od njih.

Hrana s više proteina nego jaje

Prvo, namirnica koja sadrži 8 grama proteina po šalici je kvinoja. Ova se žitarica ističe jer su proteini koje sadrži biljni, a istovremeno ima sve organizmu potrebne aminokiseline te dodatnih 5 grama biljnih vlakana.

Također, bademi su izvrstan izvor proteina sa 7 grama po 1/4 šalice.

Slanutak ima duplo više proteina od jaja, jer samo 100 grama slanutka daje nam 14 grama proteina, a ima i sve organizmu potrebne aminokiseline.

Osim toga, jedna šalica jogurta sadrži 23 grama proteina. Jogurt je hrana za više zadataka koju možete uključiti u svoj doručak s voćem, medom, orašastim plodovima itd. ili u ručku kao prilog.

Sjemenke bundeve još su jedan dobar izvor biljnih bjelančevina, jer 1/4 šalice nudi 9 grama, a istovremeno sadrže cink i magnezij koji pridonose kako dobrom funkcioniranju imunološkog sustava tako i pravilnom funkcioniranju srce.

A ako volite mliječne napitke, znajte da kefir sadrži 10 grama proteina po šalici, a ima i nekoliko probiotika koji su korisni za tijelo. Možete ga jesti čistog, dodati ga u smoothieje i mnoge recepte, slane i slatke.

Konačno, soja (edamame) ima visok sadržaj proteina, jer pola šalice daje tijelu 9 grama.

volite sebe.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki