Tik Tok račun koji nam pomaže da naše cvijeće duže bude svježe

Nerijetko nam je račun na Tik Toku, najpopularnijoj platformi među korisnicima društvenih mreža, dao ideje ili čak rješenja za male svakodnevne probleme s kojima se možemo suočiti.

Najnoviji trend je račun jedne cvjećarice koja nam daje savjete kako da cvijeće dulje ostane živo i zdravo – posebno ono koje stavljamo u vaze.

@annatheflorist Odgovor na @picklerat12 ♬ originalan zvuk – AnnaTheFlorist

“Kada govorimo o rezanom cvijeću, o buketima, najčešća greška koju vidim je voda. Nitko ne mijenja onoliko često koliko je potrebno vodu u tegli. Predlažem da vodu mijenjate svaki drugi dan. Istovremeno, malo rezanje vrhova stabljika produljuje život cvijeća”, kaže ona u videu, dok dijeli savjete kako napraviti vlastito organsko gnojivo za svoje biljke, kako promijeniti vodu u tegle i zašto nikada ne smijemo dopustiti da stabljike cvijeća dodiruju dno vaze.

Uz tako veliki izbor cvijeća koje možete izabrati, lako je pronaći veliki buket pri ruci. Cvjećarka koja “vodi” račun, pak, preporuča da se ne zanosimo kupnjom i opskrbimo se dobrim škarama i vrpcom kako bismo lakše mijenjali vodu u teglama.

“Škare kako biste mogli podrezati krajeve i vrpcu kako biste ih lako mogli zgrabiti sve zajedno i brže promijeniti vodu bez da stalno gube svoj red.”

marieclaire.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki