Ljeto je pred vratima i mnogo je onih koji su u potrazi za pravom dijetom koja će ih riješiti suvišnih kilograma. Neki rješenje traže guglajući “magične dijete” ili “zvjezdane dijete” ili “čudesne dijete” itd.
Stručno mišljenje, pravilna prehrana i tjelovježba najprikladniji su način mršavljenja. Ali potrebno je vrijeme i upornost da bi se vidjeli rezultati. I u mršavljenju, umjetna inteligencija mora predložiti rješenje koja je to odgovarajuća prehrana.
Prema ChatGPT-u, chatbotu umjetne inteligencije (AI). Mediteranska prehrana ponovno zauzima prvo mjesto i smatra se najsigurnijim načinom mršavljenja.
Mediteranska prehrana, kao što znate, jest bogato povrćem, cjelovitim žitaricama i orašastim plodovima i jamči trajne rezultate jer vas uči pravilnoj prehrani.
On je također preporučuje izbjegavanje masnih mliječnih proizvoda, crvenog mesa i alkoholadok naprotiv egorči konzumacija masne ribe, orašastih plodova, sjemenki i mahunarki.
ChatGPT je ispravno identificirao “najzdravije obrasce prehrane na planetu” i pružio vlastiti plan prehrane, iako dijetetičari kažu da ne preporučuju nikome tko želi smršavjeti to učiniti pomoću umjetne inteligencije.
Preporučeni GPT AI model plana prehrane
Dan prvi
Doručak: Jogurt sa svježim bobičastim voćem i bademima, kriška integralnog tosta s malo avokada.
Ručak: Salata s pilećim prsima na žaru, miješanim povrćem, cherry rajčicama, krastavcima, maslinama i feta sirom. Umak s maslinovim uljem i limunovim sokom kao preljev.
Večera: Losos na žaru sa šparogama na žaru i kvinojom. Dodajte malo limunovog soka za dodatni okus.
Dan drugi
Doručak: špinat s rajčicama i mladim lukom. Poslužite uz integralni kruh.
Ručak: arapski sa integralnom pitom, povrćem na žaru, humusom i piletinom. Dodajte miješanu zelenu salatu.
Večera: Pileća prsa s limunom i začinskim biljem na žaru, poslužena s pečenim slatkim krumpirom i brokulom kuhanom na pari.
Treći dan
Doručak: zob s bademovim mlijekom, chia sjemenke, banana i cimet.
Ručak: Salata od kvinoje s cherry rajčicama, krastavcem, lukom, maslinama i feta sirom. Preljev od maslinovog ulja i limunovog soka.
Večera: škampi na žaru sa šarenom paprikom i lukom. Poslužite uz kus-kus od integralnog brašna i zelenu salatu.
srijeda
Doručak: Avokado na tostu od integralnog brašna s kriškama rajčice i poširanim jajetom.
Ručak: Leća i zelena salata s maslinovim uljem i octom.
Večera: nemasni odrezak na žaru s pečenim prokulicama i malom porcijom tjestenine od cjelovitog zrna pšenice.
četvrtak
Doručak: Omlet s bjelanjcima, špinatom i gljivama. Uživajte uz komadić narezane dinje.
Ručak: salata na mediteranski način s miješanim povrćem, cherry rajčicama, krastavcima, slanutkom, maslinama i feta sirom. Dodajte maslinovo ulje i aceto balsamico.
Večera: Bakalar na žaru s rajčicom i maslinama, poslužen s pirjanim tikvicama i kvinojom.
Dan šesti
Doručak: integralne zobene pahuljice s kriškama breskve, bademima i malo meda.
Ručak: Pečeno povrće i kozji sir te zelena salata
Večera: pileći ražnjići na žaru marinirani u limunu i začinskom bilju, posluženi s pečenim povrćem i kus-kusom od cjelovitog zrna pšenice.
Dan sedmi
Doručak: Jogurt s medom, narezani bademi i svježe bobičasto voće. Uživajte uz tost od cjelovitog zrna pšenice.
Ručak: Paprike punjene kvinojom i grčka salata.
Večera: Riba s umakom od limuna i začinskim biljem, poslužena s pečenom bundevom i zelenom salatom.
prototema.gr