Salate su vrlo zanimljiva jela jer se mogu pripremiti od apsolutno svih sastojaka.
Iz tog razloga možete pripremiti i jeftine poslastice i skupa remek-djela kulinarske umjetnosti.
Međutim, teško je zamisliti da jedna porcija nekog jela može koštati oko tisuću dolara.
Koja se salata smatra najskupljom na svijetu?
Danas se Florette Sea & Earth smatra najpremium jelom u svojoj kategoriji. Po porciji ćete morati platiti oko tisuću dolara.
Izvrsno kulinarsko remek-djelo poslužuje se u jednom od britanskih restorana. Jedinstveni recept osmislio je poznati kuhar koji je želio skuhati nešto jedinstveno i zanimljivo.
Najskuplja salata koristi vrhunske sastojke, što objašnjava visoku cijenu jela. Konkretno, kuhar koristi rijetku vrstu kavijara (albino beluga), tartufa, rakova i jastoga.
Jelo je jedinstveno i po tome što se za salatu koristi posebna vrsta balzamičnog octa stara nekoliko desetljeća.
Samim time salata dobiva jedinstven okus, jer je rijetkost vidjeti kombinaciju toliko delicija na jednom tanjuru.