Vrlo jednostavan recept za odličan desert
Materijali
500 gr. sladoled od vanilije, otopljen
2 velika žumanjka
4 k. gl. šećer
Provedba
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i stavite kuhati vodu.
Ulijte otopljeni sladoled u zdjelu srednje veličine i tucite žumanjke dok ne postanu glatki.
U posudu za pečenje stavite četiri kalupa i ravnomjerno rasporedite kremu po kalupima – svejedno je da krema dođe do vrha. Ulijte dovoljno kipuće vode u tavu da bude otprilike do polovice stijenki kalupa.
Pažljivo prebacite u pećnicu i pecite dok se vanjska strana ne stegne, ali sredina još uvijek bude malo vlažna, oko 40 minuta.
Pažljivo izvadite kalupe iz vode i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi na pultu, oko 1 sat. Zatim pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak dok se potpuno ne smrzne i stegne, najmanje 2 sata.
Prije posluživanja ravnomjerno pospite 1 žličicu šećera preko svake kremšnite. Puhaljkom palite šećer dok se ne rastopi i tada poprimi zlatnosmeđu boju.
zvijer vijesti.gr