Tri proizvoda će održati vaše srce zdravim u starosti

Briga o srcu postaje prioritet kako tijelo stari. Osim izbjegavanja hrane s visokim udjelom šećera, soli i prerađene hrane, korisno je uključiti hranu bogatu hranjivim tvarima u svoju prehranu.

Nutricionistica Dina Mustabašić ističe najbolje namirnice za očuvanje zdravlja srca nakon 40. godine, piše She Finds, a prenosi “Darik”. Evo tko su oni:

Nauljena riba

Masna riba je izvor omega-3 masnih kiselina i proteina koji su zdravi za srce. Ova kategorija uključuje losos, sardine, tunu, haringu, skušu i inćune. – Preporuča se dva puta tjedno konzumirati masnu ribu jer smanjuje razinu upala i triglicerida te rizik od aritmije i ateroskleroze – objašnjava nutricionistica.

5 namirnica koje povećavaju krvni tlak

Šumsko voće

Voće je bogato antioksidansima koji štite tijelo od slobodnih radikala i ograničavaju upalu (jedan od glavnih čimbenika rizika za mnoge bolesti, uključujući bolesti srca). Borovnice, kupine, jagode i maline su među najzdravijim voćem zbog visokog sadržaja antioksidansa, rekla je Mustabašić. Antioksidansi u njima mogu zaštititi od oksidativnog stresa i upala, što dovodi do srčanih problema, kaže ona.

Orašasti plodovi i sjemenke

Orašasti plodovi i sjemenke sadrže omega-3 masne kiseline koje mogu smanjiti razinu lošeg kolesterola. Oni su također izvori vlakana, proteina, vitamina i minerala, ističe liječnica. Mustabašić je savjetovala odabir badema, oraha, makadamije, chia sjemenki te sjemenki konoplje i lana. Orašasti plodovi i sjemenke nisu samo izvrsni kao međuobrok, već i odličan dodatak zobenim pahuljicama, jogurtu i smoothiejima.//Zdrave.to

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki