NASA preporučuje: Ova biljka može istjerati plijesan iz vašeg doma

Ponekad se rješavanje plijesni može činiti kao borba s vjetrenjačama, ali s ovom biljkom to više neće biti slučaj.

Stavite ovu biljku u spavaću sobu i zaboravit ćete na nesanicu

Zapravo, pokazalo se da može ukloniti prašinu i toksine iz zraka, a prema NASA-i, može pomoći u zaštiti vašeg doma od plijesni.

Ova biljka ne samo da je izuzetno praktična, već je i lijepa i ne zahtijeva pretjerano održavanje – što je dobro za one koji svoje biljke teško održavaju u životu.

Biljka spathiphyllum košta oko 15 eura, što se na prvu čini preskupo, no kada saznate sve o njezinim blagodatima, shvatit ćete da je to isplativa investicija. Također uspijeva u kupaonicama i spavaćim sobama i pomaže poboljšati kvalitetu zraka uklanjanjem prašine i toksina iz zraka.

Koji je najopasniji položaj spavanja

U NASA-inom istraživanju o tome koje su biljke najbolje u pročišćavanju zraka, pokazalo se da je spathiphyllum odradio najbolji posao. Dr. Wolverton vodio je ovu studiju 1989. godine i rezultati pokazuju da ova biljka zapravo može pomoći u pročišćavanju zraka.

Mnogo je skrivenih toksina u zraku koji udišemo, poput trikloretilena u sredstvima za uklanjanje boja i lakova, formaldehida u sintetičkim tkaninama, benzena u plastici i duhanskom dimu, ksilena u gumi i koži te amonijaka u proizvodima za čišćenje i gnojivima.

Ova biljka pomaže tako što izvlači vlagu iz zraka preko lišća, a najbolje od svega je što joj ne treba direktna sunčeva svjetlost da bi uspijevala, što znači da je korisna u borbi protiv plijesni u vlažnim prostorijama.

Oprez: Ova biljka ubija K-19

Ako imate puno vlage u kupaonici, onda je ova biljka savršen izbor za vas jer će vam pomoći filtrirati zrak.

Ali prije nego što kupite jednu od ovih biljaka, važno je napomenuti da je izuzetno otrovna i za mačke i za pse./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki