Turtica sa čokoladnim keksima, kremom i višnjama

Vanzemaljska torta koja izgleda kao crna šuma, ali nije. Umjesto biskvita, radi se s mekim čokoladnim kolačićima, ima nadjev od sira i svježe marinirane višnje koje su u sezoni.

od Ioanne Stamoulos

Spremno za sat vremena

Materijali

O kolačićima

1 šalica smeđeg šećera, mekanog

2 velika jaja

1 šalica kukuruznog ulja

125 g kuvertura otopljena u vodenoj kupki

2 šalice samodizajućeg brašna

100 g čokoladne kapljice

Za kremu i dekoraciju

400 g kremasti sir

600 ml vrhnja

5 žličica žlice šećera

1 žličica ekstrakt slatke vanilije ili 3 kapsule okusa vanilije

300 g svježe ili konzervirane višnje (ocijeđene)

malo granuliranog šećera

strugotine čokolade

Postupak

Višnjama prvo posebnim alatom uklonite koštice ili ocijedite kompot ako ne možete pronaći svježe. Svježe višnje (bez koštica) malo pospite šećerom i izmiksajte.

Napravite kolačiće: Zagrijte pećnicu na 170ºC na zraku i dva ravna pleha obložite masnim papirom.

U maloj posudi tucite jaja sa šećerom dok se ne sjedine. Dodajte otopljenu čokoladu i ulje, nastavljajući miješati dok smjesa ne postane glatka. Umiješajte brašno i na kraju kapljice kuhačom.

Čajnom žličicom uzimajte smjesu iz zdjelice i slažite okrugle komade na tepsiju na maloj udaljenosti jedan od drugog. Svaki pleh pecite oko 12 minuta, odnosno dok keksići ne dobiju lijepu koricu.

Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade prije nego ih skinete s papira za pečenje. Nemojte ih prepeći jer će postati hrskavi.

Napravite kremu: Sir tucite s vrhnjem, šećerom i vanilijom dok se smjesa ne zgusne.

Napravite tortu: Uzmite okrugli tanjur i od otprilike polovice kolačića napravite disk. Pleh prekrijte polovicom kreme koju ravnomjerno rasporedite po vrhu, ukrasite višnjama i strugotinama čokolade, nastavite s drugim plehom kolačića i ostatkom kreme ukrasite preostalim višnjama i strugotinama čokolade.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki