Komponente
- 400 gr. zaslađeno mlijeko, hladno
- 250 gr. vrhnje 35%, hladno
- narančina korica, od 1 naranče
- 100 gr. pokrivač
- 1 žlica ekstrakt vanilije
- 350 gr. pite s maslacem
Za sastav
- 100 gr. kuvertura, rastopljena
- 50 gr. lješnjaci, izlomljeni na sitne komadiće
- 100 gr. čokoladni tartuf
Metoda izvršenja
Dok kuhate, provjerite korake koje ste dovršili i slijedite recept bez da se izgubite.
Kuhajmo…
U zdjelu miksera stavite zaslađeno mlijeko, vrhnje i dobro mutite pjenjačom velikom brzinom 2-3 minute da se smjesa zgusne i postane poput gustog šlaga.
Maknite zdjelu s miksera i dodajte narančinu koricu.
Kuverturu sitno nasjeckajte i stavite u kantu s ostalim sastojcima. Dodajte ekstrakt vanilije i izmiješajte pjenjačom.
Pite rasporedimo po radnoj površini i podijelimo kremu. Presavijte ih na pola i prebacite u pleh. Ako želimo da ih napravimo sa više fila onda možemo napraviti tri porcije. Ako napravimo pet onda će nam sladoledi biti tanji.
Stavite u zamrzivač na 3 sata da se zamrzne i stabilizira.
Za sastav
U multicuter stavimo lješnjake i izlomimo ih da postanu mrvice. Stavite ih u zdjelu i ostavite sa strane.
U drugu zdjelu stavite otopljenu kuverturu, au treću čokoladni tartuf.
Sladoled narežite na komade i jednim krajem umočite u otopljenu kuverturu. Zatim umočite u zdjelu s lješnjacima ili tartufima i poslužite.
akispetretzikis.com