Kako spriječiti mačku da trga namještaj: ova metoda je spasila više od jednog ljubitelja mačaka

Vlasnici mačaka često se suočavaju s problemom kada njihovi ljubimci počnu oštriti oštre kandže na tapeciranom namještaju, tapetama i drugim predmetima interijera koji im nisu manje dragi.

Naravno, protiv takve navike predenja vrijedi se boriti, inače će troškovi držanja mačke biti nadopunjeni tako impresivnim iznosom kao što su popravci.

Iz tog razloga odlučili smo s vama podijeliti jednostavan i učinkovit način koji će vašu mačku odviknuti od ove loše navike.

A za to će vam trebati samo dvije stvari: grebalica, koja će postati alternativa tapeciranom namještaju, i mačja metvica, uz pomoć koje možete naviknuti svog ljubimca upravo na ovu grebalicu.

Mačka
Fotografija: © Belnovosti

Da biste postigli željeni učinak, potrebno je mjesto za grebanje istrljati listovima gore navedene biljke.

Aroma ove biljke ima snažan učinak na mačke, koje će se odmah okrenuti od ostalih predmeta interijera i obratiti pozornost na poseban “dodatak” namijenjen oštrenju kandži.

Ali svojoj mački ne biste trebali odrezati kandže.

Kao prvo, životinje tada postaju bespomoćne, a kao drugo, posljedica takve operacije mogu biti degenerativne promjene na zglobovima udova i gubitak koordinacije.

Ranije su BelNovosti govorile o tome što vlasnik mačke treba učiniti odmah nakon povratka kući.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki