Bez pečenja: pločice od sira od bundeve

Danas vam predstavljamo jednu odličnu, kojom možete razveseliti svoje goste i ukućane tijekom blagdana. Osim što je zdrav, ne morate ga peći i ima dug rok trajanja.

Sastojci za Pumpkin Cheesecake Bars:

Za temelj:

135 g zobenih pahuljica

50 godina

5 žlica. kokosovo ulje (otopljeno)

2 žlice. agava

5-6 datuma.

Za nadjev:

280 g indijskih oraščića, namočenih preko noći

120 g kokosovog mlijeka iz konzerve

230 g pirea od bundeve

55 g kokosovog ulja (otopljenog)

2 žlice agavinog sirupa

1 žličica cimet

1/2 žličice đumbir

1/4 žličice muškatni oraščić.

Za ukras:

prstohvat prženih badema

pahuljice kokosa

Pogledajte više:

Način pripreme:

Pošto se ovaj ne peče, pripremite silikonske kalupe u kojima ćete ga raditi.

Dodajte zob i orahe u blender. Miješajte dok se ne sjedini i postane poput brašna. Dodajte ostatak osnovnih sastojaka i ponovno miksajte dok ne dobijete ljepljivu smjesu. Trebao bi se lako oblikovati i sastaviti.

Dobivenu smjesu rasporedite po silikonskom kalupu koji koristite. Dobro utisnite u dno i poravnajte površinu da dobijete lijepu ravnu podlogu za nadjev. Ostaviti sa strane dok ne pripremimo nadjev.

Prvo se indijski oraščići operu od vode u kojoj su stajali. Pasira se. Dodajte u blender zajedno sa svim ostalim sastojcima (osim bundeve) i miksajte dok ne dobijete kremastu, glatku smjesu. Pola dobivenog nadjeva dodati u podlogu, preostalu polovicu pasirati s bundevom dok se ne dobije bijelo-narančasta smjesa

Ostavite kalup u zamrzivaču da se stegne oko 30 minuta. Pasiranu bundevu zatim dodajte u drugu smjesu koja je ostala u blenderu i ponovo pasirajte do lijepe narančaste boje. Možda ćete morati dodati još malo kokosovog mlijeka ako je smjesa pregusta.

U beli fil dodati ostatak fila i posuti prženim bademima i kokosom.

Ostavite u hladnjaku (idealno preko noći) najmanje 2 sata prije rezanja ili vađenja iz kalupa.

Ove pločice treba držati u hladnjaku da se ne otope. Trajnost im je dosta duga, a ako je želite produljiti – držite ih u zamrzivaču do 1-2 mjeseca. Prije konzumacije ostavite ih na sobnoj temperaturi i možete poslužiti.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki