Danas vam predstavljamo jednu odličnu, kojom možete razveseliti svoje goste i ukućane tijekom blagdana. Osim što je zdrav, ne morate ga peći i ima dug rok trajanja.
Sastojci za Pumpkin Cheesecake Bars:
Za temelj:
135 g zobenih pahuljica
50 godina
5 žlica. kokosovo ulje (otopljeno)
2 žlice. agava
5-6 datuma.
Za nadjev:
280 g indijskih oraščića, namočenih preko noći
120 g kokosovog mlijeka iz konzerve
230 g pirea od bundeve
55 g kokosovog ulja (otopljenog)
2 žlice agavinog sirupa
1 žličica cimet
1/2 žličice đumbir
1/4 žličice muškatni oraščić.
Za ukras:
prstohvat prženih badema
pahuljice kokosa
Pogledajte više:
Način pripreme:
Pošto se ovaj ne peče, pripremite silikonske kalupe u kojima ćete ga raditi.
Dodajte zob i orahe u blender. Miješajte dok se ne sjedini i postane poput brašna. Dodajte ostatak osnovnih sastojaka i ponovno miksajte dok ne dobijete ljepljivu smjesu. Trebao bi se lako oblikovati i sastaviti.
Dobivenu smjesu rasporedite po silikonskom kalupu koji koristite. Dobro utisnite u dno i poravnajte površinu da dobijete lijepu ravnu podlogu za nadjev. Ostaviti sa strane dok ne pripremimo nadjev.
Prvo se indijski oraščići operu od vode u kojoj su stajali. Pasira se. Dodajte u blender zajedno sa svim ostalim sastojcima (osim bundeve) i miksajte dok ne dobijete kremastu, glatku smjesu. Pola dobivenog nadjeva dodati u podlogu, preostalu polovicu pasirati s bundevom dok se ne dobije bijelo-narančasta smjesa
Ostavite kalup u zamrzivaču da se stegne oko 30 minuta. Pasiranu bundevu zatim dodajte u drugu smjesu koja je ostala u blenderu i ponovo pasirajte do lijepe narančaste boje. Možda ćete morati dodati još malo kokosovog mlijeka ako je smjesa pregusta.
U beli fil dodati ostatak fila i posuti prženim bademima i kokosom.
Ostavite u hladnjaku (idealno preko noći) najmanje 2 sata prije rezanja ili vađenja iz kalupa.
Ove pločice treba držati u hladnjaku da se ne otope. Trajnost im je dosta duga, a ako je želite produljiti – držite ih u zamrzivaču do 1-2 mjeseca. Prije konzumacije ostavite ih na sobnoj temperaturi i možete poslužiti.