Oduševite svoje goste ovim s nadjevom od pistacija. Ovo je savršen desert za vaš svečani stol.
Potrebni sastojci za tiramisu s nadjevom od pistacija:
3 jaja
100 g šećera u prahu
250 g mascarponea
2 žlice marsale
150 ml vrhnja
5 žlica krem namaza od pistacija
200 ml jake crne kave
75 ml amaretta
300 g biskvita
25 g nasjeckanih pistacija
Pogledajte više:
Način pripreme:
Dno i stranice posude obložite papirom za pečenje. Žumanjke i šećer istucite u čvrsti snijeg. Dodajte mascarpone i marsalu i ponovno miksajte oko 3 minute da se sjedine.
Istucite vrhnje i 3 žlice pistacija u posebnoj zdjeli dok smjesa ne zadrži oblik, a zatim dodajte smjesi s mascarponeom. Očistite metlice i u trećoj posudi umutite bjelanjke u čvrsti snijeg pa ih umiješajte u smjesu pistacija i mascarponea. Čuvati na hladnom mjestu.
U plitkoj posudi umutite kavu, amaretto i 2 žlice pistacija. Biskvit nakratko umočite u smjesu s obje strane, pa posložite u jednom sloju na dno kalupa. Žlicom stavljati trećinu nadjeva, pa postupak ponoviti dva puta naizmjenično spužvu i nadjev.
Stavite u hladnjak na 3-4 sata ili preko noći. Prebacite na tanjur za posluživanje, pospite pistaćima.