Kojih 5 nevjerojatnih činjenica o crnom kavijaru mogu zadiviti svakoga?

Crni kavijar je delikatesa o kojoj se spominje u kronikama iz vremena Batu Khana. Danas se smatra ukrasom za svečani stol, naziva se “crno zlato mora”. Članak će vam reći koje zanimljive činjenice postoje o crnom kavijaru koje vam omogućuju da ga pogledate svježim očima.

Crna boja kavijara je proizvoljna

Ova nijansa je prosječan opis izgleda kavijara. Činjenica je da je obitelj jesetri, koja je izvor ovog proizvoda, vrlo raznolika.

Tako beluga proizvodi sivi kavijar srebrnaste nijanse, zvjezdasta jesetra ima bogatu crnu boju, a sama jesetra ima kavijar duboke tirkizne nijanse. Stoga, kada otvorite staklenku crnog kavijara od jesetre, ne treba vas iznenaditi nijansa koja je daleko od crne. Ovo nije krivotvorina, već značajka određene vrste jesetre.

Viagra prirodnog porijekla

Kavijar ima bogat mineralno-vitaminski sastav i visok postotak omega-3 masnih kiselina. Proizvod ima izvrstan potporni učinak na tijelo.

Kavijar
Fotografija: Pixabay

Uključujući reproduktivnu funkciju muškaraca. Sastav poboljšava metaboličke procese, pomaže u čišćenju krvnih žila i povećava protok krvi, što sve zajedno utječe na povećanje seksualne želje. Osim toga, primijećeno je da muškarci brže vraćaju svoje seksualne sposobnosti.

Neprocjenjiva pomoć prirodi

Kad netko kupi staklenku crnog kavijara, brine se o sigurnosti populacije jesetri. Činjenica je da je ova riba u prirodi podložna uništavanju krivolovaca.

Sukladno tome, stvorena su poduzeća za akvakulturu kako bi se očuvala populacija vrste. Na njima se in vivo dobiva kavijar. Stručnjaci se brinu o populaciji, provode ultrazvučne studije i stvaraju dobre životne uvjete za ribe.

Crni kavijar nije izuzetno skup proizvod

Količina se određuje brigom o ribicama, jer za dobivanje ikre tijekom života potrebno je ribicu uzgajati do šeste godine, kada su ženke spremne za razmnožavanje.

Trošak uključuje preradu sirovina, soljenje, pakiranje i transport. Dovoljno je pojesti jednu žlicu dnevno kako bi se pokrila norma vitamina i masnih kiselina. Staklenka od 100 grama može zadovoljiti ukus gurmana ili ukrasiti odmor bez razbijanja novčanika.

Najbolja proizvodnja kavijara u Rusiji nalazi se u regiji Vologda

Nekada se vjerovalo da je astrahanski crni kavijar najbolji u Rusiji. Danas je to mišljenje irelevantno i opasno. Od 2007. u Kaspijskom jezeru uvedena je zabrana izlova jesetri zbog velikog broja krivolovaca, koji su u 15 godina smanjili riblju populaciju za 40 puta. 70% astrahanskih tvornica koje proizvode ovu deliciju su ilegalne. U kavijar dodaju natrijev tetraborat, jer ga ne dobivaju iz svježe ribe. Ova tvar je opasna po zdravlje. Stoga je proizvodno mjesto preseljeno u ekološki čisto područje regije Vologda, gdje su izgrađene farme jesetri.

Ova ukusna poslastica ima mnogo zanimljivih činjenica čije će vam poznavanje pomoći da odaberete pravi proizvod bez straha za svoje zdravlje.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki