Boho Chic: Bezbrižna strana uređenja

Boho. To je skraćenica od Bohemian. Dolazi od istoimene francuske riječi Boheme koja je izvorno značila porijeklo iz Češke. Nomadi Češke Republike i njihov način života, mnoge boje koje su ih karakterizirale, dizajn i teksture. Putovanja, slojevitost, životna filozofija. Nemarnost. Opuštanje.

Boemski. Riječ koja se izvorno koristila za opisivanje nekonvencionalnih francuskih umjetnika. Pjesnici, pisci, slikari 1930-ih, jake ličnosti, naspram buržoazije stvaraju vlastitu sliku, s jedinim ciljem da se istaknu iz mase. Slobodnog duha, bezbrižan način života i razmišljanja, pozitivan stav, veliki snovi, marljivo neuredan. Boemski način života stvara vlastiti stil. A boemska moda postaje veliki i bezvremenski trend koji se proteže čak i na dekoraciju.

Tražena sloboda od ugovora. Sloboda, opušten izraz.

Boho Chic je stil koji spaja hipi, rock, vintage, etno i chic. Kombinacija mnogih boja, različitih tekstura i uzoraka, jedan na drugom, inspiriran nomadima koji su neprestano putovali sa svom svojom imovinom. To znači da odjeću stavljaju jednu na drugu, kako bi se ugrijali, ali i kako ne bi morali stalno nositi ogromnu težinu.

Bit boho stila je vrlo prirodan izgled. Oslobođen strogosti i pravila. Drvo, prirodni materijali, međusobno kombinirani kontradiktorni uzorci, slojevitost. Tiskani, geometrijski i etnički uzorci, teksture i svijetle boje.

U dizajnu, Boho Chic daje prostoru bezbrižnost i stvara opuštenu atmosferu. Pletene košare ili tanjuri, puno jastuka, biljke u posudama. Geometrijski ili plemenski uzorci i različite teksture tkanina. Tajna boho uređenja je da prostor izgleda prekrasno, stilski i organizirano, ali da sve navedeno ne svjedoči o trudu. Marljivo neuredan ili opušteno marljiv. Ovaj.

Osnovni elementi Boho dekora su zemljane boje na zidovima i sobnim biljkama. Dodir s prirodom boji cijeli duh ovog trenda i naravno opušten stil i stil.

Odvažni dizajni na tkaninama i jastucima, različite teksture, mnogi jastuci na sofama i jastuci na podu, navlake, ogledala, slike, posebno lampe i svjetiljke.

Dodajte posude ili posude sa sobnim biljkama. I volite mix & match. Dakle, staro lijepo koegzistira s modernim.

Kombinirajte nekoliko jastuka različitih dezena. Geometrijski i plemenski printovi, taburei, okviri, vaze, etno elementi, košare, rese i rese.

Nemojte se bojati slojeviti svoje tepihe igrajući se s različitim teksturama, presvlakama za sofe, naizgled kontrastnim predmetima i namještajem.

Drvo, metalni detalji i puno ukrasa. Za boemski stil potrebno je puno “dodataka”.

tživot.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki