Tjestenina s pestom od oraha i brokulom

Omiljena tjestenina s mirisnim pestom od pinjola, češnjaka i oraha.

Umaci koji prate jela mogu dati dodatni okus čak i najjednostavnijim namirnicama poput špageta. Pa kako bi bilo da danas pripremimo drugačiji pesto s orasima?

Koristili smo pinjole, češnjak, parmezan, maslinovo ulje i prirodne orahe, ali osim toga svatko kod kuće može napraviti vlastitu kombinaciju s drugim orašastim plodovima

Priprema umaka je vrlo jednostavna i brza. Vjerujte nam, ovo jelo ima sve. Jeste li spremni saznati s nama?

Materijali

320 gr. špageti

200 gr. brokula

80 gr. sušene rajčice, ocijeđene

4 žlice maslinovog ulja

½ režnja češnjaka

Sol papar

Za pesto od oraha

100 gr. orasi

20 gr. Bor

½ režnja češnjaka

70 gr. ribani parmezan

120 gr. maslinovo ulje

Sol

Provedba

Za pesto od oraha

Stavite lonac vode na štednjak i pustite da zavrije, zatim dodajte orahe i prokuhajte minutu, ocijedite i ostavite sa strane da se ohlade.

Kad se orasi ohlade, istucite ih u blenderu zajedno s pinjolima, češnjakom, naribanim parmezanom i uljem dok ne dobijete kremu. Možete odlučiti isključiti ga ranije i ostaviti pesto s većim komadima ili produžiti vrijeme kako bi bio kremastiji i glatkiji. Posolite, popaprite i eventualno, ako je pregusto, dodajte još malo ulja.

Brokula

Sada operite glavicu brokule, a zatim izrežite središnju jezgru oblikujući male kitice. Zakuhajte lonac slane vode i dodajte kitice. Kuhajte 2-3 minute.

Za to vrijeme u tavi zagrijte maslinovo ulje sa režnjem češnjaka i kad su kitice gotove ocijedite ih i pirjajte u tavi nekoliko minuta dok ne postanu zlatne i hrskave, posolite i izvadite češnjak.

Grubo nasjeckajte sušene rajčice i dodajte ih brokuli, pirjajte je minutu. Na kraju skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

Pesto od oraha stavite u veliku tavu (na isključenoj vatri) i razrijedite ga s malo vode dok ne dobijete glatku kremu. Špagete ocijedite i stavite u tavu dok miksate tjesteninu, po potrebi dolijevajući malo vode od kuhanja dok ne postane kremasta. Također dodajte brokulu i rajčice, promiješajte i odmah poslužite.

Uživati.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki